ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی

انواع موسسه غیر تجاری
برای ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی نیاز است که شروط آن و نیز نحوه انجام آن را بدانید . از این رو ما در متن زیر به ارائه تمامی موارد و نکات مربوط به ثبت موسسه غیرتجاری می پردازیم. با ما در ادامه همراه شوید.

ثبت موسسه خیریه

انواع شرکتها برای انجام امور تجاری و بازرگانی شکل می گیرند اما بسیاری از فعالیتها درسطح جوامع محدود به امور تجاری نمی گردند.

فعالیت هایی در حوزه های  فرهنگی، هنری، علمی، ادبی، مذهبی، آموزشی را نمی توان در قالب شرکت به ثبت رساند. برای انجام این قبیل امور قالب ثبتی موسسات غیر تجاری در قوانین پیش بینی شده است.

این قبیل موسسات بنابر داشتن فعالیت غیرتجاری، مالیات کمتری نیز پرداخت خواهند نمود. در تعریف موسسات غیر تجاری نصر قانون اینگونه می باشد: مقصود از تشکیلات و ثبت موسسات غیر تجارتی مذکور در ماده 584 قانون تجارت کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود، اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.

شرایط ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی

گروه نخست موسسات غیر انتفاعی هستند که ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی هدف از تاسیس و ثبت آنها کسب سود و منفعت نمی باشد. موسساتی که مقصود از تشکیل آن‌ها جلب منافع و تقسیم آن بین اعضای خود نباشد اینگونه موسسات اصطلاحا موسسات غیر انتفاعی نامیده می‌شود.

کلیه فعالیت‌های اجتماعی از قبیل انجمن‌های اسلامی و تخصصی و کانونهای علمی و تحقیقاتی و احزاب و دسته های سیاسی در این گروه قرار می گیرند و هنگام ثبت این نوع موسسات اداره ثبت شرکتها مراتب را از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام می‌ نماید و پس از وصول پاسخ مثبت نسبت به ثبت موسسه اقدام می ورزد.

گروه دوم موسسات به دنبال کسب منافع اقتصادی هستند اما به دلیل اینکه فعالیت غیر تجاری یا خدماتی انجام می دهند، موسسات غیر تجارتی نامیده می‌شوند.

بنابراین فعالیت‌هایی مانند آموزشگاه های علمی و فنی و کلاس‌های زبان و مدارس غیر انتفاعی و موسسات گاز رسانی یا ارائه خدمات نظافتی و یا حقوقی و موارد دیگر در قالب موسسه غیرتجاری به ثبت رسیده و بعضاً برای ثبت برخی از این موسسات نیاز به اخذ مجوز خواهید داشت.

انواع موسسه غیر تجاری

مدارک مورد نياز جهت ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی

مدارک مورد نياز جهت ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی به شرح زیر می باشند:

  • کپی کارت ملی و کپی شناسنامه برابر اصل شده موسسین.
  • مجوز لازم در صورتی که موضوع فعالیت موسسه نیاز به مجوز داشته باشد.
  •  امضای مدارک ثبتی تنظیم شده توسط وکیل یا توسط اداره ثبت.

تعداد اعضای موسسه حداقل باید دو نفر باشد و حداقل سرمایه نباید کمتر از 100.000 تومان باشد. موسسات غیرتجاری و تجاری همانند انواع شرکت باید در تهران در اداره ثبت شرکتها و در شهرستانها در اداره ثبت شرکتها به ثبت می رسند.

جهت ثبت موسسات غیر تجاری تکمیل و ارائه اظهارنامه (فرم چاپی تقاضانامه ثبت موسسه همراه ضمائم لازم) در دو نسخه كه دارای تاریخ و امضا بوده الزامی است به علاوه اگر کار ثبت موسسه بر عهده وکیل می باشد ارائه وکالتنامه و در صورت لزوم مجوز فعالیت نیز الزامی می باشد.

در صورت تاسیس شعبه از موسسه ای واقع در خارج از کشور گواهی محل ثبت موسسه با تصدیق کشوری به همراه ترجمه رسمی و موید آن به فارسی نیز مورد نیاز است.

پس از ارائه و ثبت اظهارنامه صورتجلسه مجمع عمومی موسس نیز باید در دونسخه تنظیم شده و به امضا اعضا برسد.

اگر موسسه غیرانتفاعی باشد ارائه مجوز از نیروی انتظامی اجباری می باشد. در صورتی که موسسه غیرتجاری و انتفاعی باشد مدارک تحصیلی اعضا با موضوع فعالیت تطبیق داده شده و سپس اجازه ثبت صادر می گردد.

اساسنامه موسسات غیر تجاری همانند اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود تدوین می گردد.

موسسه نیز همانند شرکت دارای مجمع عمومی عادی و فوق العاده می باشد كه هر كدام دارای وظایفی هستند. هیئت مدیره موسسه می تواند مجمع عمومی عادی را از بین شركا یا خارج از آنان انتخاب کند و مدیران می توانند برای مدت محدود یا نامحدود تعیین سمت شوند و یا دارای اختیارات تام باشند مگر اینكه اساسنامه ترتیب دیگری را مقرر داشته باشد.

جلسات هیئت مدیره با حضور اكثریت اعضا موسسه رسمیت پیدا نموده و تصمیمات هیئت مدیره با اكثریت آرا دارای اعتبار خواهد بود. در صورتی كه تقاضای ثبت مورد قبول واقع شود .

مراتب دفترنویسی یا ثبت دفتری شده و ورقه ای حاكی از تصدیق ثبت به متقاضی  داده می شود و پس از آن خلاصه مراتب در روزنامه رسمی یا یكی از روزنامه های كثیر الانتشاربه درخواست متقاضی و پرداخت وجه  منتشر می گردد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی

مدارک ثبتی موسسه که پیش از ثبت باید به امضا برسند عبارتند از :

  • تدوین  تقاضا نامه ثبت موسسه در دو نسخه و امضا توسط شركا.
  • تنظيم اساسنامه حداقل در ٢ جلد و امضای ذيل تمام صفحات توسط كليه شركا يا اعضا.
  • تنظيم صورتجلسه مجمع موسسين حداقل در ٢ نسخه.
  •  اخذ مجوز در رابطه با موضوع موسسه در صورت لزوم.
  • امضای مدير شعبه و فتوكپی شناسنامه و قيد محل سكونت در صورتی كه شركت شعبه داشته باشد الزامی است.

علاوه بر مدارک فوق همانطور که قبلا نیز توضیح داده شد مدارک شناسایی همه اعضا و تصویری از آن ، به همراه قید میزان سرمایه مد نظر نیز لازم است.

مدارک اخذ مجوز کانون تبلیغاتی از اداره ارشاد

  • کپی مدارک شناسایی و تحصیلی مدیر عامل به همراه کارت پایان خدمت او برای اخذ مجوز لازم است. مجوزتوسط اداره ارشاد محل سکونت مدیر عامل و تنها به تقاضای او و به نام او به صدور می رسد.
  • علاوه بر این مدارک شناسایی شریک یا شرکا نیز لازم است. هم چنین مدیر عامل باید دارای گواهی عدم سو پیشینه بوده و دارای تابعیت ایرانی باشد.
  • حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و دارا بودن 5 سال سابقه کار در این مورد یا  معادل آن تحصیل در یکی از رشته های بازرگانی ، روابط عمومی ، بازرایابی و تبلیغات یا علوم اجتماعی الزامی میباشد. مدیرمسئول یا مدیر عامل کانون تبلیغاتی نباید کارمند دولت باشد.
  • در صورت عدم تایید و عدم صدور مجوز، فرد اگر شکایتی داشته باشد میتواند به سازمان ارشاد و تبلیغات اسلامی مرکز شکایت خود را بفرستد و در صورت تجدید نظر مجوز صادر می گردد .

مراحل ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی

در مرحله اول لازم است ثبت نام الکترونیک در سامانه اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری انجام گردد. پیش از انجام این مرحله تصمیم گیری در مورد میزان سرمایه، نام منتخب، سمت اعضا و مدت تصدی هریک و نیز میزان آورده آنها در موسسه باید مشخص گردد.

پس از ثبت سامانه ای یکی از اسامی درج شده در سایت به عنوان نام موسسه تایید شده  از طریق شماره تماس وارد شده به متقاضی اعلام می گردد.

در مراحل بعد مدارک ثبتی شرکت ( تقاضانامه، صورتجلسه مجمع موسس و اساسنامه ) از سایت در دونسخه چاپ شده و توسط همه اعضا امضا می گردد.

سپس  مدارک به اداره ثبت شرکتها ارجاع گردیده و پس از دفترنویسی و تخصیص شماره ثبت به موسسه مراتب جهت آگهی در روزنامه رسمی قوه قضائیه پیگیری می گردد.

لازم به ذکر است که نامی که برای موسسه در نظر می گیرید نباید پیش از آن به ثبت رسیده باشد به علاوه باید اصالتاً فارسی بوده و جز اسامی بیگانه نباشد و با قوانین و موازین جمهوری اسلامی ضدیت نداشته باشد.

 

شرایط تاسیس و ثبت موسسه خیریه

شرایط تاسیس و ثبت موسسه خیریه

موسسه خیریه موسسه غیرانتفاعی و غیردولتی می باشد که با هدف خدمت رسانی به مردم و نه کسب سود و منفعت به ثبت می رسد. در واقع ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی سود این نوع موسسه نه برای اعضا بلکه برای جامعه می باشد.

با عنایت به قوانین اهداف موسسه خیریه به شرح زیر است :

موسسه خیریه باید غیر سیاسی، غیر انتفاعی و عام المنفعه باشد و با مشارکت و مساعدت افراد خیر جهت ارائه خدمات بهزیستی براساس ضوابط و مقررات سازمان بهزیستی کشور ثبت شده و مورد تایید کمیسیون ماده 26 بهزیستی استان مرتبط نیز باشد»

بنابراین می توان نتیجه گرفت که نوع فعالیت موسسات غیر انتفاعی و خیریه ای باید مرتبط با سازمان بهزیستی باشد.

نحوه ثبت موسسات خیریه و غیر انتفاعی

در مرحله اول انتخاب 5 نام برای موسسه، تعیین سرمایه موسسه برای شروع کار، تعیین اعضا و سمت آنها لازم است. سپس می توانید با مراجعه به پایگاه اینترنتی مرجع ثبت موسسات غیرتجاری و ثبت شرکتها نسبت به ثبت نام سامانه ای موسسه اقدام نمایید.

پس از ورود مشخصات اعضا و اطلاعات خواسته شده نسبت به بارگزاری مدارک شناسایی اعضا اقدام نمایید. در صورت رد نام برای انتخاب نام جدید سریعاً اقدام شده و در همان روز کاری تاییدیه صادر می گردد.

سپس در صورت تاییدیه مدارک دو نسخه از مدارک ثبتی تایید شده در سامانه پرینت گرفته شده به امضا همه شرکا رسیده و به اداره ثبت ارجاع می گردد.

پس از پیگیری حضوری و دفترنویسی ظرف صفر روز کاری مراتب پس از پرداخت حق الدرج در روزنامه رسمی قوه قضائیه آگهی می گردد.

توجه 1: جهت تاییدیه نام اسم پیشنهادی و اهداف موسسه اداره ثبت شرکتها ابتدا از معاونت تخصصی مربوطه در سازمان بهزیستی استعلام نموده و پس از تاییدیه آنها به تایید نام اقدام می ورزد.

توجه 2: یکی از مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسه خیریه صورتجلسه مجمع عمومی موسس می باشد. مصوبات این مجمع و سایر مجامع عمومی باید مورد راپیگیری قرار گیرد .

نکات مهم رای گیری مجمع عمومی عبارت است از :

  • خود عضو موسسه می تواند به خودش رای بدهد.
  • تنها اعضا و شرکای موسسه دارای حق رای می باشند. سپس اعضای اصلی و علی البدل وبازرسین به تکمیل و امضای فرم صورتجلسه مجمع عمومی می پردازند.

یکی دیگر از موارد مورد نیاز تعیین تصدی اعضای موسسه می باشد که به همین منظور صورتجلسه هیات مدیره تنظیم می گردد. تعداد اعضا  در این صورتجلسه باید فرد باشد و حداقل 3 نفر باید باشند با رای گیری و موافقت اعضای اصلی هیئت مدیره اعضا با سمتشان مشخص می شوند و فرم صورتجلسه هیئت مدیره را تکمیل و امضا می نمایند.

تبصره 1: معاونین و مشاورین رئیس جمهور، وزرا و روسای سازمانهای کشوری و رده های هم تراز ایشان، معاونین وزرا، استانداران، نمایندگان مجلس، معاونان استانداران، مدیران کل، فرمانداران و ائمه جمعه شهرستانها در زمان تصدی مسئولیت نیاز به ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد ندارند.

تبصره 2: جهت تصمیم گیری در خصوص عدم نیاز و اخذ گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد برای افراد سرشناس و معتمدین محلی در موارد مشابه که در امور خیریه شرکت داشته و نزد مردم و خیرین استان از اعتبار ویژه برخوردارند از طریق کمیسیون عالی ماده 26 اقدام می گردد.

شرایط موسسات خیریه و غیرانتفاعی

  •  کلیه اعضا تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
  • داشتن توانمندی علمی، تخصصی و فنی اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل و تاییدیه آن قبل از اخذ مجوز.
  • سرمایه موسسه غیردولتی غیرانتفاعی و خیریه ای  دست کم سی میلیون ریال و موسسات غیردولتی انتفاعی شصت میلیون ریال می باشد.
  • مدیرعامل موسسه باید حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشد و حضور حداقل دو نفر دارای مدرک کارشناسی مرتبط با فعالیت موسسه در میان اعضای هیئت مدیره لزوم قانونی دارد.
  • حداقل شرایط سنی  برای تمام اعضای هیئت مدیره، مدیرعامل و بازرسین موسسات 23 سال تمام می باشد .
  • جهت اخذ مجوز و ثبت موسسه غیرانتفاعی و خیریه ای داشتن مکان ثابت و مناسب که به تأیید سازمان بهزیستی استان مربوطه رسیده باشد، الزامی است.

در صورت نیاز به تخصص و مشاوره حقوقی در زمینه ثبت موسسه خیریه در نیروی انتظامی ما در موسسه بین الملل راهنمای تخصصی شما خواهیم بود و تنها در یک جلسه حضوری یا غیرحضوری می توانید امور ثبتی را پیش ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها