مجمع عمومی عادی چیست

مجمع عمومی عادی

پس از ثبت شرکت ها بایستی تصمیم های کلی توسط مدیران گرفته شده است و هم چنین راه و روش های سالیانه به اطلاع و تصویب شرکا برسد. در حالت کلی مجمع عمومی عادی اشخاصی که در شرکت دربردارنده سهامی می باشند هم تمایل دارند از کارهای کلی اطلاع داشته باشند. در ادامه مجمع عمومی عادی را برای شما بازگو می کنیم.

مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی تنها وسیله ای می باشد که دارندگان سهام قادر می باشند نظرهای خود را اعمال نمایند. به منظور همین امر قاعده قانون بیانگر این می باشد که:

مجمع عمومی عادی شرکت بایستی سالی یک مرتبه برگزار شود.

در این مورد دو وظیفه به منظور شرکت مشخص شده است:

  • مطابق ماده 89 قانون تجارت مجمع عمومی بایستی در هر سال یک مرتبه تشکیل گردد.این مجمع می تواند هر سال در چند نوبت تشکیل شود و این امر ممکن می باشد اما نمی توان هر چند سال یک مرتبه آن را برگزار کرد که باید به صورت حتمی همه ساله برگزار گردد.
  • زمان تشکیل مجمع سالیانه بایستی در اساسنامه شرکت تعیین و مشخص گردد. علت آن متوجه شدن سهامداران می باشد که چه موقعی تشکیل می‌شود تا خود را برای آن حاضر کنند.

برخی از شرکت ها در اساسنامه خود روز تشکیل مجمع سالیانه را معین می‌نمایند. مثلاً روز 28 اردیبهشت هر سال را انتخاب می‌کنند و قید می‌ نمایند که اگر روز مزبور مصادف با تعطیل عمومی شد این مجمع روز بعد تشکیل خواهد شد.

برخی دیگر از شرکت ها آن را محدود به روزهایی می‌نمایند. مثلاً در اساسنامه قید می‌شود که: مجمع سالیانه در ۱۵ روز آخر فروردین به دعوت هیئت مدیره تشکیل می‌شود.

در صورت  نیاز به اطلاعاتی در مورد اساسنامه شرکت دارید می توانید به مقاله آن مراجعه نمایید و اطلاعات لازم را به دست آورید.

 

وظایف مجمع عمومی عادی

وظایف مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی ناظر به جریان و فعالیت یک ساله شرکت بوده و دارای وظایف زیر است:

 انتخاب هیئت مدیره

هیئت مدیره شرکت ازجانب این مجمع انتخاب می‌ گردد اغلب هیئت مدیره برای مدتی بیش از یک سال (مدت دو سال) تعیین می‌ شوند. هر موقع که مدت خدمت آن ها به سر رسید مجمع عمومی هیئت مدیره جدیدی انتخاب خواهد نمود.

انتخاب هیئت مدیره یکی از مبادرات مهم مجمع عمومی عادی می باشد، زیرا هیئت مدیره در حقیقت نماینده دارندگان سهام برای اداره امور شرکت‌ اند و عملیات آن‌ها در نفع و ضرر شرکت خیلی تأثیر دارد.

 انتخاب بازرسان شرکت

بازرس یا بازرسان به تعدادی که در اساسنامه معین شده‌اند بایستی از طرف مجمع عمومی انتخاب شوند. آشکار است بازرس شرکت ناظر به عملیات هیئت مدیره بوده و وسیله اطلاع به مالکان سهام خواهد بود.

 تصویب ترازنامه

هر شرکت بایستی در انتهای سال بداند سود و زیان آن چه بوده و نفع یا ضرر آن چه مقدار است. به این منظور هیئت مدیره صورتی حاکی از مجموعه دارائی و مطالبات و بدهی های شرکت و صورتحساب دوره عملکرد سالیانه را تهیه می‌نماید. مجمع عمومی عادی با ملاحظه و دقت در آن تصویب و اگر اشکالی داشته باشد توضیح و اصلاح آن را از هیئت مدیره می‌خواهد.

مسلم است بدون قرائت گزارش بازرس یا بازرسان شرکت در مجمع عمومی دریافت تصمیم نسبت به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی معتبر نخواهد بود.

 تقسیم منافع

منافع شرکت معمولاً برای اینکه تبعیضی قائل نشوند با نظر مجمع عمومی عادی تقسیم می‌شود.

تصویب و یا رد پیشنهاداتی که از طرف هیئت مدیره و یا بازرسان و یا یکی از سهامداران می‌شود.

تعیین راه و روش شرکت و تصویب و یا مبادرت به هر عملی که به صلاح شرکت می باشد مشروط بر این که در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده نباشد.

در جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ثبت شرکت  می توانید با کارشناسان و مشاوران ثبت بین الملل تماس حاصل نمایید .

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها