پروانه بهره برداری وزارت بهداشت
به مجوزی که در آن دارندگان را برای تأسیس یک شرکت تولیدی و استفاده از خط تولید حمایت کرده و مجاز میداند (بنا بر مادهی 7 قانون محصولاتی مانند خوراکی، آرایشی و بهداشتی)، پروانهی بهر برداری وزارت بهداشت میگویند و در قبال ارائهی کالا به بازار هیچ نقشی ندارد.
مدارك لازم جهت صدور پروانهی بهره برداری
- تقاضانامهی كتبی به معاونت غذا و دارو
- نسخهی کپی از دو طرف اصل پروانهی بهره برداری ادارهی صنایع یا سازمان جهاد كشاورزی
- ارائهی اصل پروانهی تأسیس وزارت بهداشت برای متقاضیانی كه از قبل این پروانه را کسب نمودهاند.
- تكمیل نمودن فرم وضعیت و تجهیزات ساختمانی مربوط به واحد تولیدی
- فهرست لوازم، وسایل و امکانات خط تولید و همچنین آزمایشگاه
- دارا بودن نقشهی كاملی از واحد تولیدی در مقیاس 200/1 و پلان و موقعیت ممهور به مهر نظام مهندسی
- آگهی تأسیس (روزنامه) مربوط به آخرین تغییرات هیئت مدیره، اساسنامه و اظهارنامه برای واحدهای شرکتی
- پرداخت و ارائهی فیش بانكی به مبلغ 5660000 ریال به شماره حساب 2173319012006 بانک ملی (نوشتن متن «صدور پروانهی بهره برداری شركت..............» در فیش و فتوکپی آن ضروری است.)
- در مورد متقاضیان اصلاح پروانه بهره برداری مبلغ فیش بانكی 940000 ریال میباشد كه به حساب فوق واریز میگردد .
- در صورت تقاضا برای اصلاح پروانه، پرداخت و تسویه حساب هزینههای آزمایش
- در صورت تقاضای اصلاح پروانه، فتوکپی از پروانهی بهره برداری مسئول فنی
- در صورت تقاضای اصلاح پروانه، اصل پروانهی بهره برداری پیشین
تعاریف: به نمونههایی مانند پروانهی تأسیس بهداشت، پروانهی مسئول فنی بهداشت، پروانهی بهره برداری بهداشت و پروانهی ساخت بهداشت، مجوز واردات، ترخیص و صادرات محصولات مواد غذایی، آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی، مجوز بهداشت اعطا میگردد.
پروانهی تأسیس بهداشت
مجوزی را گویند که طبق شرایط و اصول مندرج در قوانین، پس از صدور پروانهی بهره برداری صنایع یا کارت شناسایی یا حتی گواهی فعالیت صنایع از وزارت صنعت، معدن و تجارت یا جهاد کشاورزی، توسط معاونت غذا و دارو، صادر میگردد.
پروانهی مسئول فنی
به شخصی که دارای قدرت کنترل و نظارت بر فرایند تولید در تولیدی، کارگاهها یا کارخانهها بوده، همچنین از مدرک تحصیلی مرتبط و حداقل کارشناسی برخوردار باشد، مسئول فنی اطلاق میگردد. مسئول فنی میبایست مورد تأیید معاونت غذا و دارو قرار گرفته باشد و جهت رسیدگی به امور مربوطه در واحدهای تولیدی، طبق قانون پس از کسب پروانهی مسئولیت فنی، در واحدهای تولیدی به عنوان مسئول فنی مشغول گردد.
پروانهی بهره برداری
پس از صدور پروانهی تأسیس و تعیین مسئول فنی واحد تولیدی، پروانهی بهره برداری تحت دارا بودن شرایط مندرج در قانون، به واحد تولیدی تعلق میگیرد.
پروانهی ساخت
مجوزی را گویند که حاوی فرمول ساخت تأیید شدهی کالا از ادارهی کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی بوده و پس از صدور پروانههای تأسیس، مسئول فنی و بهره برداری صادر میگردد.
مجوز ورود کالا
این مجوز در حقیقت تأیید ابتدایی، جهت واردات کالای شما به بازار کار میباشد و به صورت کلی جوازی مطابق با مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی بوده و در صورت کامل نمودن مدارک مرتبط و طی مراحل قانونی آن، رسیدگی و بررسیهای لازمه، به صورت موردی، توسط ادارهی کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی یا ادارات تابعه، صادر میگردد.
مجوز ترخیص کالا
مجوزی است که صدور آن پس از ورود کالا به گمرکات کشور، تائید بر قابلیت مصرف و گذراندن مراحل قانونی، انجام میپذیرد.