جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

معاملات تجاری و انواع آن ها

انواع معاملات تجاری

خرید و فروش کردن و داد و ستد در لغت به معنای انواع معاملات تجاری به کار رفته است هر کاری که با ابزار و وسایل های تجاری ( پول، سهام ) در بازارها صورت می گیرد معامله گفته می شود و برای هر دو طرف ایجاد تعهد می کند. متن زیر به توضیح انواع معاملات می پردازد تا راهنمای تخصصی شما باشد. با ما همراه باشید.

انواع معاملات تجاری

در نظام حقوقی ایران ، قانونی با عنوان قانون تجارت ، تعیین کننده انواع و اقسام فعالیت های تجاری بوده و به اعتبار اشخاص حقیقی و حقوقی که فعالیت های تجاری انجام می دهند، احکام مهمی را بیان نموده است که می بایست مورد توجه اشخاص تاجر و همچنین ، انواع شرکت های تجاری قرار گیرند.

می توان گفت از جمله مهم ترین مفاهیمی که در حقوق تجارت پیش می آید ، دانستن مفهوم و معانی کلی معاملات تجاری است که آن به معنای داد و ستد بازرگانی به منظور انتفاع و سود آوری است. معاملات تجاری را در حقوق تجارت ، انواع و اقسام مختلفی دارند که در یک تقسیم بندی کلی ، شامل معاملات تجاری ذاتی و تبعی می باشد که شناسایی این معاملات تجاری ، نظر به آثار مهمی که بر جای می گذارند ، موضوع بسیار مهمی است .

  • معامله تجاری ذاتی : معاملاتی ، مشخص شده هستند که فرد با انجام آن ها تاجر محسوب می شود
  • معامله تجاری تبعی : معاملاتی هستند که با قرار گرفتن تاجر در یک طرف معامله ، معامله تجاری محسوب می شود.

انواع معاملات تجاری

معاملات تجاری ذاتی چیست ؟

معاملاتی ، مشخص شده هستند که فرد با انجام آن ها تاجر محسوب می شود اقسام معامله های تجاری ذاتی به شرح ذیل می باشد :

خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول به قصد فروش یا اجازه اعم از اینکه تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد.

تصدی به حمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا به هر نحوی که باشد.

هر قسم عملیات دلالی یاحق العمل کاری (کمیسیون) و یا عاملی و هم چنین تصدی به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد می شود از قبیل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رسانیدن ملزومات و غیره

  •  تاسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه مشروط بر اینکه برای رفع حوایج تجاری شخصی نباشد.
  • تصدی به عملیات حراجی.
  • تصدی به هر قسم نمایشگاههای عمومی .
  • هر قسم عملیات صرافی و بانکی .
  • معاملات برواتی اعم از اینکه بین تاجر یا غیر تاجر باشد.
  • عملیات بیمه بحری و غیر بحری .
  • کشتی سازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجعه به آنها .

ویژگی های معامله های تجاری ذاتی : اولا خرید باید به قصد و فروش باشد یعنی بعد از خرید باید عمل فروش انجام شود دوما تحصیل مال به قصد فروش باشد سوما مال مورد معامله تجاری باید منقول باشد.

معامله تجاری تبعی چیست ؟

معاملاتی هستند که با قرار گرفتن تاجر در یک طرف معامله ، معامله تجاری محسوب می شود. اقسام معامله تجاری تبعی به شرح ذیل می باشد :

  •  معاملات شرکت های تجاری.
  •  کلیه معاملاتی که تاجر با غیر تاجر برای حوایج تجاری خود می نماید.
  •  معاملاتی که اجزاء یا خدمه یا شاگرد تاجر برای امور تجارتی ارباب خود می نماید.
  • تمامی معاملات بین تجار و کسبه و صرافان و بانک ها.

ویژگی های معامله تجاری تبعی : با توجه به اینکه در معاملاتی که خود تاجرحضوردارد ویژگی خاصی نسبت به معاملاتی که بوسیله شاگردان و خدمه برای او انجام می‌دهند ندارند باید قائل به این نظر بود که معاملات بین تجار تنها در صورتی تجاری محسوب می‌شود که برای امورمربوط به تجارت انجام گرفته باشد.

تفاوت معاملات تجاری و فعالیت تجاری

در بالا در زمینه معامله تجاری در حقوق تجارت و انواع و اقسام آن پرداخنیم . اما حال این سوال پیش می آید که تفاوت اساسی معاملات تجاری و فعالیت های تجاری در چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بدانیم آیا تفاوتی میان معاملات تجاری و فعالیت های تجاری وجود دارد یا خیر ؟ باید بگوییم بله تفاوت عمده ای در انجام امور و استمرار امور تجاری وجود دارد.

در این زمان باید گفت اصولاً معاملات تجاری توسط تجار و شرکت ها و با ثبت شرکت انجام می گیرند، در حالت کلی معاملات تجاری را به عملیاتی می گویند که نیازی به استمرار و یا تکرار ندارد تا آن را تجاری به حساب آورند.

مثلاً ، صدور برات یا خرید و فروش یا اجاره اموال منقول، حتی اگر برای یک بار هم انجام شده باشد ، معامله تجاری محسوب می شوند و نیازی نیست که به دفعات ، انجام شده تا معامله تجاری محسوب شوند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها