برخی از شرکتها به دلایل متفاوتی تمایل به تغییر نام شرکت خود دارند که این امر با رعایت شرایط ویژه ای صورت میگیرد البته بعد از تغییر نام شرکت، شماره ثبت، تاریخ ثبت و سایر شرایط شرکت تغییری پیدا نمیکند و تنها نام سابق آن تغییر میکند.
بعضی از شرکت ها ممکن از به دلیل های گوناگونی قصد داشته باشند نام شرکت خود را تغییر دهند به انجام رسانیدن این کار بر اساس شرایط خاصی انجام می شود.درخصوص تغییر نام شرکت تنها نام تغییر می کند و مواردی مانند نام شرکت،شماره ثبت،تاریخ ثبت و دیگر شرایط شرکت تغییر نمی کند.
تغییر نام شرکت چگونه صورت میگیرد؟
برای آن که نام شرکتی تغییر یابد بایستی مجمع عمومی فوق العاده ای تشکیل شود وبرای آن که نام شرکت تغییر یابد بایستی صورتجلسه تنظیم گردد.بع از سپری کردن این مرحله بایستی مدارک شناسایی مدیر عامل، مدارک شرکت شامل رونوشت آگهی تاسیس و روزنامه رسمی به همراه اسامی که انتخاب شده است به اداره ثبت تسلیم گردد.
ثبت بین الملل مجری تخصصی در زمینه ثبت شرکت می باشد هم اکنون تماس حاصل نمایید.
شرایط و معیارهای انتخاب نامهای جدید برای شرکت
- اسامی که انتخاب می شوند نبایستی به صورت تک سیلابی باشند و بایستی ترکیب شده از سه سیلاب ( سه بخش) باشند. اسامی که دربردارنده ی دو بخش می باشد در صورتی که تکراری نباشند مورد قبول واقع می شوند.
- اسامی که انتخاب میشوند مطلوب است خاص باشند و زیاد عام نباشند این کار به تایید شدن نام شرکت بسیار یاری دهنده خواهد بود.
- اسامی انتخابی بایستی به زبان فارسی باشند و به زبان های بیگانه انتخاب نشده باشند شایان ذکر است که واژگان عربی از این امر مستثنی می باشند و برای اسامی ناآشنای فارسی، بایستی نامی مستعار انتخاب نمایید.
- با شرط و اجازه فرمانداری و مراجع صلاحیتدار می توان از اسامی شهرها و مکان ها استفاده نمود. همین طور اسامی مانند ایران، تهران، کانون و …از واژههایی ملی و دولتی محسوب می شوند که انتخاب نمودن نام آن ها برای شرکت ممنوع می باشد.
- اسامی که برای شرکت انتخاب میگردند نبایستی با شرع، عرف و اخلاق جامعه مخالف باشند و تضادی داشته باشد. (اصراری برای دینی ـ مذهبی بودن نامها نیست)
چگونگی تغییر نام شرکتهای سهامی خاص و شرکت با مسئولیتهای محدود
ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود از جمله شرکتهایی می باشد که رواج بیشتری در بین موسسین دارد که در ذیل به موارد مهمی از تغییر نام شرکتها اشاره می شود .
مدارک مورد نیاز برای تغییر نام شرکت سهامی خاص
برای تغییر نام شرکت سهامی خاص مدارک زیر مورد نیاز میباشد:
- نخست بایستی جلسه مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و صورت جلسه باید به وسیله ی هیات مدیره شرکت به امضا رسیده باشد.
- شخص درخواست کننده بایستی قبل از انجام دادن مرحله های اداری به منظور پرداخت نمودن هزینه ثبت مبادرت نماید و بعد از آن به منظور ثبت نام جدید به واحد تعیین نام رجوع کند.
- مطابق قانون تجارت و اساسنامه شرکت، بایستی مراسم دعوت انجام شود.
- اصل صورتجلسه و فهرست سهامدارانی که در جلسه حضور داشته اند و به به وسیله ی آن ها به امضا رسیده اند فیش پرداخت نمودن هزینه ی ثبت به منظور تغییر نام، اصل روزنامه آگهی دعوت و جواز دریافت شده به موسسه ی ثبت شرکت ها ارائه می گردد. پس از آن که تمامی مدارک تسلیم و نام شرکت مورد قبول واقع گردید تغییر نام انجام می شود.
چگونگی تغییر نام در شرکتهای با مسئولیت محدود
- نخست بایستی مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود، و بعد از آن صورتجلسه در آن جلسه تنظیم شود و به امضای تمامی اعضا و شرکا برسد.
- درصورتی که مجمع فوق العاده با اکثریت شرکاء تشکیل گردد، تسلیم مدارک هویتی و رعایت نمودن مراسم دعوت با توجه و مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت الزامی و ضروری میباشد.
- درصورتی که تعداد شرکا به بیشتر از ۱۲ نفر بر سد، انتخاب نمودن و درج نام اعضای بازرسی دربالای صورت جلسه الزامی و ضروری می باشد و بازرسان بایستی ذیل صورت جلسه ذکر شده را به امضا برسانند.
- به مدت زمان یک ماه مهلت درنظر گرفته شده است تا شخصی از شرکای یا نماینده رسمی شرکت بایستی به اداره ثبت شرکتها رجوع کند و هزینههایی که به ثبت مربوط می شود را پرداخت نماید و رسید بانکی را همراه با اصل صورتجلسه به واحد تعیین نام تسلیم نمایند. پس از آن که نام به وسیله ی کارشناس مربوطه تایید گردید صورتجلسه بایستی به قسمت پذیرش تسلیم شود شایان ذکر است که وکیل یا شخصی از شرکا بایستی اسنادی را که به تغییر نام در اداره ی ثبت مربوط می باشد را امضا نمایند.
جهت مطالعه بیشتر در ارتباط با تغییر نام شرکت می توانید به مقاله آن مراجعه نمایید.