جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت شرکت دانش بنیان – مدارک و شرایط دانش بنیان شدن

ثبت شرکت دانش بنیان

ثبت شرکت انواع مختلفی دارد که نوع تخصصی آن مشمول ثبت شرکت دانش بنیان می شود که ابتدا باید شرکت را به صورت کاملاً عادی از نوع سهامی خاص یا مسئولیت محدود با موضوع تولید به ثبت رسانیده و بعد آن را به شرکت دانش بنیان تبدیل نماید. در ادامه تمامی نکات و مراحل ثبت شرکت دانش بنیان را تنها در چند دقیقه کوتاه ارائه می کنیم.

ثبت شرکت دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان شرکتهایی است که به فعالیت‌های علمی در راستای رفع نیازهای جامعه مبادرت می ورزند. در حقیقت این شرکت‌ها مسیر  ورود علم  و دانش به حوزه صنعت هستند.

وجود این شرکت‌ها در ایران از زمانی اهمیت بیشتری پیدا کرد که متولیان بخش‌های مختلف صنعتی متوجه تاثیر  رشد علم بر صنعت شدند.

در این زمان دولت به تدریج به فکر ارائه تسهیلات به کسانی افتاد که به فکر کاربردی کردن دانش و تبدیل آن به پول و سرمایه  با ورودش به صنعت بودند و به این ترتیب مبحث شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح شد.

شروط ثبت شركت دانش بنیان

  • %1 تا %100 سهام آنها در اختیار دانشگاه یا واحد پژوهشی باشد.
  • 51 تا 100 درصد سهام آنها در اختیار اعضای هیات علمی دانشگاهها یا واحدهای پژوهشی  باشد.

زمانی  كه سهام  ارگان های دولتی (مانند دانشگاه ) كمتر از %50 باشد این شرکتها  دانش بنیان خصوصی و اگر بیشتر از 51 درصد باشد  شرکت دانش بنیان دولتی  نامیده میشوند.

به کارگیری توانمندی های دانشگاه ، مراکز علمی و پژوهشی و همچنین اساتید و اعضای هیئت علمی در راستای ارتقا ارتباط بین علم و صنعت از مهمترین اهداف شرکتهای دانش بنیان می باشد.

علاوه بر این قابلیت تجاری سازی تحقیقات و پژوهش های علمی و افزایش درآمد ، به کارگیری دانشجویان فعال و مستعد ،رفع نیازهای جامعه و به روزرسانی سطح کیفی تولیدات با توجه به علم روز جهان از دیگر اهداف ثبت این شرکتها می باشد .

ثبت شرکت دانش بنیان

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

به شرکتی، شرکت و موسسات دانش بنیان خصوصی یا تعاونی  اطلاق می شود که با هدف افزایش دانش و ثروت، گسترش اقتصاد مبنی بر دانش، و به عینیت بخشیدن اهداف علمی و اقتصادی کشور از جمله توسعه و استفاده از اختراعات و ابداعات و عرضه بازاری نتایج حاصله از تحقیق و توسعه نظیر طراحی و تولید محصول و ارائه سرویس در زمینه های تکنولوژی برتر با ارزش افزوده زیاد در زمینه تولیدات نرم افزاری تشکیل شده باشد.

معافیت مالیاتی، مستثنی شدن از پرداخت عوارض حقوق گمرکی و سودتجاری و عوارض مالیاتی برای 15 سال و ارائه تسهیلات کم بهره کوتاه یا بلندمدت و یا بی بهره از جمله حمایت هایی است که دولت از شرکت های دانش بنیان بعمل می آورد. در بخش بعدی مهمترین منافع و امتیازات ثبت شرکت دانش بنیان را توضیح می دهیم.

اعطای کمک

شرکت ها و موسسات دانش بنیان درصورتی حائز شرایط دریافت کمک تا 20% هزینه فعالیت های تحقیقی و ارتقای مستندات را دریافت می دارند که طبق ماده 5 ایین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ، حداقل 50 نفر کارشناس با 5سال سابقه در استخدام خود داشته باشند و شرکت بزرگی با شراکت دانشگاه ها و شرکت های داخلی و خارجی تشکیل داده باشند که بیشترین سهامدار آن ، موسسات دانش بنیان داخلی باشد.

اخذ تسهیلات مالی

شرکت های نوپا درصورتی مجاز به دریافت تسهیلات حداکثر 1000000000ریالی قرض الحسنه با کارمزد 4% می شوند که با در اختیار داشتن برنامه مدونی به دنبال ارتقای تکنولوژی، یا کسب آن یا ساختن نمونه اولیه باشند. دریافت تسهیلات بیشتر از مبلغ فوق، مستلزم تایید کمیته صندوق اعتباری پس از ارزیابی و بررسی های جامع می باشد.

شرکت های دانش بنیانی نوپایی که با استفاده از تسهیلات قرض الحسنه 1000000000ریالی با موفقیت به مقاصد مدنظرشان دست یافته اند ، در اولویت دریافت تسهیلات قرض الحسنه تا حداکثر3000000000ریالی صندوق قراردارند.

مضاف بر اینکه شرکت های دانش بنیان نوپا از تسهیلاتی تا حداکثر 1000000000ریال برای برنامه های وابسته به سرمایه در گردش، خرید تجهیزات جهت گسترش زیرساخت ها برخوردار می شوند.

بعد از انجام ارزیابی طرح های تجاری، شرکت ها و موسسات دانش بنیان طبق ماده 7 آیین نامه مذکور از تسهیلات قرض الحسنه با دوره بازپرداخت 3ساله جهت ثبت اختراع ، کسب فناوری و نمونه سازی برخوردار می شوند.

لیزینگ محصولات دانش بنیان

چنانچه شرکت دانش بنیان برای محصولاتش متقاضی یا خریدار داشته باشد می تواند تسهیلات لیزینگ (فروش اقساطی) دریافت نماید.

در این راستا درماده 12 آیین نامه مقرر شده: صندوق اعطای تسهیلات لیزینگ ، فروش اقساطی یا غیره از طریق صندوق عامل جهت پشتیبانی از بازار محصولات و سرویس های دانش بنیان عمل می کند.

حمایت از صادرات

شرکت های دانش بنیان با کسب گواهی نامه شرکت های دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مجاز به استفاده از تسهیلاتی نظیر نقل و انتقال مالی ، کسب پروانه و استانداردهای بین المللی، طراحی صنعتی و بسته بندی صادرات ، سرویس تبلیغاتی و بازاریابی بین الملل، خدمات بازرگانی و حمل و نقل ، مالکیت فکری و بررسی حق ثبت اختراع ، مشاوره و نگارش و گردآوری برنامه صادراتی و آموزش می گردند.

معافیت مالیاتی و گمرکی شرکت های دانش بنیان

شرکت ها یا موسسات دانش بنیان درصورتی شامل معافیت مالیاتی ماده 105 قانون مالیات مستقیم و پرداخت عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض صادراتی می شوند که در راستای در اجرای مواد 20 و 21 آیین نامه اجرایی ، درآمد مشمول مالیات شرکت ها و موسسات دانش بنیان از قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه ، تجاری سازی و تولید کالا و سرویس های دانش بنیان درزمینه تکنولوژی برتربا ارزش افزوده بسیار زیاد علی الخصوص تولید نرم افزارهای مربوطه بدست آمده باشد . این معافیت به مدت 15 سال از تاریخ صدور جواز برای شرکت مربوطه محاسبه می شود.

ضمانت و بیمه

این صندوق ها با عرضه ضمانت نامه معتبر ، کمبود ضمانت تسهیلات درخواستی شرکت ها و موسسات دانش بنیان را جبران می کنند  ( ماده 14)

اشخاص کارآمد شرکت های دانش بنیان از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برخوردار می شوند. در این رابطه شخص حائز شرایط لازم با معرفی به ستاد کل نیروهای مسلح ، یک برنامه تحقیقاتی مورد نیاز یکی از سازمان های دفاعی یا دولتی را برعهده گرفته و پس از انجام آن کارت پایان خدمت را اخذ می نماید. فرد متقاضی می تواند طبق نظر سازمان دفاعی یا دولتی برنامه تحقیقاتی را به شکل پاره وقت انجام دادو با شرکت دانش بنیان در ارتباط باشد.

از دیگر مزایای ثبت شرگت دانش بنیان میتوان به موارد زیر نیز اشاره نمود :

  • ارائه مجوز استقرار
  • دوره های آموزشی
  • آزمایشگاه های خصوصی و خدمات آزمایشگاهی

تعاریف شرکت دانش بنیان

تعریف و انواع:

به شرکت یا مؤسسه دانش بنیان می گویند که باهدف ارتقا کیفی و کمی اقتصاد کشور ، ارتباط بیشتر علم و صنعت ، امکان تجاری سازی یافته ها و پژوهش های علمی ، به کارگیری اختراع و نوآوری های جدید علمی در صنعت ، مشارکت دانشگاه ها و اعضای هیئت علمی و اساتید در بحث تولید ایجاد شده باشد ، اطلاق می شود.

چگونه یک شرکت دانش‌بنیان ثبت کنیم؟

برای ثبت یک شرکت دانش بنیان باید با مسئولان دانشگاه‌ها یا پژوهشگاه‌های بزرگ در تعامل باشید و حمایت آنها را نسبت به  ایده های دانش محور خود  جلب نمایید.

البته اگر عضو هیئت‌ علمی این نهادها باشید برای ثبت شرکت دانش بنیان امتیاز بیشتری خواهید داشت. چون شرکت دانش‌بنیان به شرکتی گفته می‌شود که از  1تا100% سهام آن متعلق به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی یا از 51 تا 100 درصد آن متعلق به اعضای هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها یا واحدهای پژوهشی باشد.

در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از 50درصد باشد شرکت دانش‌بنیان شرکتی خصوصی محسوب شده  و در غیر این صورت شرکت دانش‌بنیان دولتی به حساب می آید.

تقسیم بندی شرکتهای دانش بنیان

شرکتهای دانش بنیان خصوصی که تابع قانون تجارت می باشند و از طریق اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده که در این نوع از شرکتهای دانش بنیان سهام دانشگاه کمتر از 50 درصد می باشد و اعضای هیئت علمی بیش از 51 درصد سهام دارند و سهامدار اصلی به شمار می آیند.

شرکتهای دانش بنیان دولتی که سهامدار اصلی آنها دانشگاه ها هستند و بیش از 51 درصد سهام دارند .

ویژگی های متقاضیان شرکت دانش بنیان

متقاضیانی که خواهان ثبت شرکت دانش بنیان هستند باید دارای دو شرط اساسی باشند  اول اینکه  دارای ویژگی های کلی شرکتهای دانش بنیان بوده و دوم در یکی از سه ویژگی اختصاصی شرکتهای دانش بنیان جای بگیرند.

ویژگی های کلی شرکت دانش بنیان

دو سوم از اعضای متقاضی هیئت مدیره باید دو شرط از ویژگی های کلی را دا را باشند:

  • مدرک لیسانس
  • سابقه کار و سابقه علمی و یا مدیریت به مدت سه سال در شرکتها
  • ثبت اختراع داخلی و خارجی در حوزه ی فعالیت
  • پرداخت حق بیمه برای کارکنان حداقل به مدت 6 ماه
  • نداشتن سوءسابقه در تعدات و قراداهای پیشین در صورتی که امکان انجام آن تعهدات وجود داشته.
  • ارائه خدمات و یا فروش کالاهای تولید شرکت با عقد قرارداد

ثبت شرکت دانش بنیان

تسهیلات و خدمات ارائه شده به شرکتهای دانش بنیان

  • معافیت مالیاتی و عوارضی 15 ساله
  • معافیت گمرکی 15 ساله
  • معافیت عوارض صادراتی و سود حاصل فعالیت بازرگانی  15 ساله
  • تأمین قسمتی از هزینه های لازم برای تولید و ارتقا با ارائه تسهیلات با سود کم با توجه به بانکداری اسلامی
  • درالویت بودن این شرکتها جهت اسقرار در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی و پارکها علم و فناوری و یا مناطق اختصاص یافته به پژوهش های علمی
  • اولویت در لیست واگذاری بخشی از سهام ارگان های دولتی قابل انتقال به بخش خصوص با توجه به موضوع فعالیت و قانون مصوب
  • ارائه خدمات بیمه ای به تولیدات و خدمات در طول کلیه مراحل

اهداف ثبت شرکت دانش بنیان چیست ؟

  •  ایجاد فضای مناسب جهت استفاده از توانمندی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی و اعضای هیات علمی در جامعه با ثبت شرکت دانش بنیان
  •  تجاری سازی دستاوردهای علمی پژوهشی
  •  ایجاد انگیزه برای اعضای  هیئت علمی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی نسبت به انجام  فعالیت های بیشتر در  راستای رفع نیاز جامعه و ایجاد منبع درآمد بیشتر برای این قشر
  •  افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی موضوع کلی فعالیت شرکت دانش بنیان
  •  تحقیقات  کاربردی و توسعه ای.
  • ارائه خدمات تخصصی و مشاوره ای (خدمات علمی،‌ تحقیقاتی و فنی)
  • تولید محصولات با فنّاوری نوین(توسعه تکنولوژی) با ثبت شرکت دانش بنیان
  •  نظارت بیشتر  بر پروژه های پژوهشی، ‌اجرایی و مشاوره ای
  •  ارایه خدمات گسترش  کارآفرینی
  •  ایجاد مراکز رشد
  •  ارایه خدمات توسعه محصولات علم محور جدید
  •  ارایه خدمات ایجاد و توسعه خوشه های کسب و کار
  •  تشخیص فرصت های کارآفرینی
  •  جذب سرمایه جهت انجام فعالیت دانش بنیان
  •  انجام خدمات ورود کسب و کارها به بازار بین الملل و جهانی کردن آنها
  •  برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه کارآفرینی در سطوح ملی، منطقه ای و محلی

دریافت وام شرکت دانش بنیان

دریافت وام شرکت دانش بنیان

شرکت متقاضی دریافت وام جهت انجام تحقیق و توسعه، سرمایه ثابت و سرمایه در گردش، می توانند درخواست خود را به صندوق نوآوری و شکوفایی تسلیم دارند.

صندوق مذکور در راستای پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان و کمک به تولید محصولات دانش بنیان در بخش های زیر وام اعطا می کند.

تنها شرکت دانش بنیان می تواند از این قبیل تسهیلات انتفاع ببرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وام شرکتهای دانش بنیان می توانید با شماره تلفن مجتمع حقوقی بین الملل تماس بگیرید.

مراحل وام شرکت دانش بنیان

اگر شرکت شما دانش بنیان باشد می توانید جهت کسب تسهیلات هماهنگ با برنامه تان از صندوق نوآوری و شکوفایی، مراحل ذیل را بگذرانید:

بعد از ارتباط با صندوق نوآوری و شکوفایی بخش پذیرش طرح های شرکت های دانش بنیان صحبت کرده و با رایزنی، برنامه مد نظرتان را که می خواهید از صندوق دریافت کنید را مشخص کرده و سپس فرم مناسب را تحویل می دهید.

فایل فرم اطلاعات شرکت های دانش بنیان را باید از وب سایت صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده و پس از تکمیل ، آن را به صندوق مذکور ارسال نمایید.

سپس حداکثر میزان تسهیلاتی که صندوق با عنایت به کارکرد شرکت و نوع طرح مورد تقاضا می تواند ارائه دهد ، مشخص می شود و جهت سنجش و تخمین کارشناس ارزیابی طرح تسهیلات واگذار می شود و اطلاعات لازم با همکاری کارشناس و شرکت متقاضی دریافت می شود.

وظیفه کارشناس ارزیاب ، تهیه گزارش جامع درخصوص کارکرد همه جانبه شرکت ( مشخصات شرکت، فنی، بازار محصول، مالی و …) طبق تقاضای صندوق نوآوری و شکوفایی است.

کارشناس باید با بررسی تقاضای شرکت دانش بنیان ، در گزارش جامع خود مقدار مبلغ تسهیلات تخمینی اش را ذکر نماید.

کارشناس صندوق نوآوری و شکوفایی با شنیدن دفاعیات از طرح شرکت نوبنیان و انجام بررسی و مطالعات لازم ، درباره میزان تسهیلات، شرایط  تادیه تسهیلات و وثیقه ای که شرکت باید به صندوق تسلیم کند، تصمیم گیری کرده و آنها را معین می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره  شرایط اعطای وام به شرکتهای دانش بنیان میتوانید با شماره تلفن 32711327-026 تماس حاصل کنید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه ثبتی بهره مند شوید.

شرایط اعطای وام به شرکتهای دانش بنیان

  • به پایان رساندن ساخت نمونه اولیه آزمایشگاهی.
  • گسترش تولید محصول در سطح تولید نیمه صنعتی.
  • اخذ سرمایه در گردش جهت کارهای روتینی از قبیل خرید مواد اولیه و یا بازاریابی محصول.
  • اخذ سرمایه ثابت جهت خرید خط تولید نیمه صنعتی، تجهیزات آزمایشگاه، ساخت تاسیسات بنا و یا حصارکشی واحد صنعتی.

جالب توجه است که بدانید تقاضای دریافت وام برای سرمایه ثابت براحتی مورد تایید صندوق نوآوری و شکوفایی قرار می گیرد و اولویت صندوق با چنین طرح هایی است.

مراحل دریافت تسهیلات لیزنگ برای شرکت دانش بنیان

  1. فروشنده (شرکت دانش بنیان) به سایت فن بازار ملی ایران به نشانی techmart.ir  مراجعه کند.
  2. یک “کارگزار تبادل فناوری” را از لیست مندرج در سایت فن بازار ملی ایران مشخص کند.
  3. با کارگزار تبادل فناوری مذاکره و بحث کرده و پس از کسب توافق، با وی قرارداد منعقد کند.
  4. دریافت و تکمیل فرم های مربوطه را کسب کرده و پس از پر کردن به همراه مدارک لازم به کارگزاری تبادل فناوری تحویل دهد.

ارزیابی خریدار توسط کارگزارارزیابی کارگزار همه ابعاد شرکت و علی الخصوص زمینه مالی آن را در بر می گیرد و وی باید قدرت خرید خریدار را با دقت بسیاری مورد رسیدگی قرار دهد.

تایید صلاحیت شرکت خریدار جهت خرید کالای بخصوص نیز در کنار شرایط مالی باید مورد ارزیابی و بررسی کارگزار قرار گیرد تا اطمینان حاصل کند محصول خریداری شده در زنجیره ارزشی شرکت قرار داشته باشد.

ارزیابی فروشنده توسط کارگزاربخش فنی از بخش های حائز اهمیت این ارزیابی همه جانبه قلمداد می گردد. بدین صورت که شرکت کارگزار باید مطمئن شود شرکت فروشنده دارای صلاحیت کافی تولید محصول با کیفیت تضمین شده در قرارداد در مدت زمان مشخص شده ، می باشد.

قابل توجه شرکت های دانش بنیان متقاضی دریافت تسهیلات لیزینگ، مرحله 5 و 6 به کارگزار بستگی داشته و زمان متغیری طول می کشند که غالبا بیشتر از 2 هفته است ولی گاهی بخاطر تاخیر یا اشکال تراشی کارگزار تا 2 ماه نیز بطول می انجامد.

ارسال گزارش اعتباری کارگزار به کارشناس فن بازار ملی ایراندر صورت مشاهده عیوبی در گزارش ، متخصص فن بازار ملی ایران ، کارگزار را مکلف به کامل نمودن و اصلاح گزارش می کند که معمولا انجام این پروسه 2 هفته طول می کشد.

جلسه پیش دفاعاین جلسه با حضور خود شرکت به منظور رفع کامل اشکالات وارده به گزارش برگزار می شود کارگزار نیز در محضر شرکت موارد را توضیح می دهد و چنانچه شرکت به گزارش اعتراض داشته باشد و یا دیدگاه متفاوتی درباره موضوعی داشته باشد، این امکان را دارد تا ضمن اعتراض، از طرح خود دفاع و پشتیبانی کند.

جلسه دفاع

در این جلسه شرکت حضور ندارد و گزارش نهایی کارگزار تسلیم شده و کمیته ارزیابی درباره موضوع تصمیم پایانی خود را اتخاذ کرده و آن را تایید می کند.

انواع ثبت شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان به دو دسته تقسیم می شوند:

نخست، شرکت هایی که فقط اعضای هیات علمی مالک آن هستند. دوم شرکت هایی که دانشگاه ها نیز مالکیت دارند.

الف- در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از %۵۰ باشد،‌ شرکت دانش بنیان، شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی می توانند بر طبق قانون هیئت های امناء پس از تصویب هیئت امناء در شرکت های خصوصی سهامدار باشند.

نیز در قوانین به دولت اجازه داده شده است که زمینه ساز و حامی تشکیل شرکت های غیردولتی توسعه فناوری و شرکتهای خدمات مهندسی باشد.

ب- در صورتی که سهام دانشگاه %۵۰ یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان، شرکتی دولتی است. در قوانین نیز اینگونه مقرر شده است که دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی دولتی مصوب می توانند پس از تصویب هیئت امنا شرکت دولتی تاسیس کنند مشروط بر اینکه:

  • خدمات این شرکت ها صرفاً‌ در محدوده تحقیقات و خدمات علمی و فنی باشد و دانشگاه را از اهداف اصلی آموزشی و پژوهشی خود دور نکند.
  • اعضای هیات علمی، کارشناسان پژوهشی، تکنسین ها و کارکنان دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی می توانند دارای حداکثر 49% سهام شرکت دانش بنیان خواهند بود.
  • اساسنامه نمونه و یا ویژه مربوط به هریک از شرکت های دانش بنیان دولتی و یا دانشگاه ها یا مراکز تحقیقاتی به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به تصویب هیئت وزیران می رسد.
  • سهامداران و شرکت دانش بنیان دولتی از قانون محدودیت مداخله وزراء و نمایندگان مجلس، دولت و کارمندان دولت در معاملات دولتی و کشوری پیروی نمی کنند.
  • شرکت های دانش بنیانی که با مالکیت آنها به اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تابع قانون تجارت بوده و بر اساس قوانین مذکور و با حمایت دولت تشکیل می شوند.
  • هر گونه معامله دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دولتی با این گونه شرکتها ممنوع است و کلیه قراردادهای این شرکت ها بعد از پایان قرارداد با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر روی پایگاه اینترنتی به آدرس (irandoc.ac.ir) قرار می گیرد.

روند ثبت شرکت دانش بنیان

روند ثبت شرکت دانش بنیان

دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی پس از تصویب امکان تاسیس یا مشارکت در تشکیل شرکتهای دانش بنیان در آیین نامه مالی و معاملاتی خود در هیئت امناء می توانند برای  ثبت شرکت دانش بنیان اقدام  کنند.

هر شرکت دانش بنیان به پیشنهاد تعدادی از اعضاء هیئت علمی و تصویب دانشگاه یا واحد پژوهشی تاسیس خواهد شد و یا توسط دانشگاه و واحد پژوهشی به اعضاء هیئت علمی پیشنهاد می شود.

دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی به صورت های زیر می توانند در شرکت های دانش بنیان سهامدار باشند:

  • به جهت برخورداری از اعتبار دانشگاه یا واحد پژوهشی بخشی از سهام شرکت دانش بنیان به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی می شود. (حداقل %۵)
  •  به دلیل استفاده از مورد یا موارد مشخصی از یافته های پژوهشی دانشگاه یا واحد پژوهشی در شرکت،‌ بخشی از سهام شرکت با توافق سهامداران (دانشگاه یا واحد پژوهشی و دیگر سهامداران حقیقی یا حقوقی) به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی می شود. این سهام می تواند با توجه به موضوع شرکت دانش بنیان به میزان 1تا 100% باشد. )
  •  به علت سرمایه گذاری مستقیم دانشگاه بخشی از سهام شرکت دانش بنیان به نام دانشگاه است. (درصد سهام دانشگاه متناسب با میزان سرمایه گذاری این نهاد خواهد بود .)
  •  برای سایر خدماتی که دانشگاه به شرکت دانش بنیان ارائه می دهد بخشی از سهام بر اساس میزان خدمات به نام دانشگاه می شود.
  • اگر شرکت دانش بنیان دولتی باشد بدون نیاز به ارائه هیچ خدماتی حداقل %۵۰ سهام به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی است.
  • هر دانشگاه در سال نخست می تواند یک شرکت مادر تخصصی تاسیس نماید.
  • ایجاد این شرکت ها با همکاری شهرداری ها یا مشارکت دانشگاه های منطقه در اولویت است.

تبصره۱: شرکت دانش بنیان بصورت شرکتی و مستقل از تشکیلات دانشگاه اداره می شود و دانشگاه به میزان سهامی که در شرکت دانش بنیان دارد در مدیریت آن تاثیر گذار است و در سود و زیان آن شریک است.

تبصره ۲: اشخاص  حقوقی (خصوصی یا دولتی) خارج از دانشگاه متناسب با میزان سرمایه گذاری خود می توانند سهامدار شرکت دانش بنیان باشند. (تاسیس شرکت های دانش بنیان با مشارکت صنایع دولتی یا خصوصی و دستگاه ها و سازمان های اجرائی در موفقیت آنها تاثیر  بسزایی دارد.) چنانچه بیش از %۵۰ سهام اینگونه شرکت ها دولتی باشد تصویب هیات وزیران لازم است.

تبصره ۳: رییس و معاونین دانشگاه واحد پژوهشی در زمان تصدی مسئولیت می توانند سهامدار شرکت های دانش بنیان بشوند، و لیکن نمی توانند تا پایان سمت خود در دانشگاه عضو هیات مدیره و یا  مدیر عامل شرکت دانش بنیان باشند.

تبصره ۴: در شرکت های دانش بنیان خصوصی اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی متناسب با میزان وقت گذاری و نوع فعالیت در شرکت (علاوه بر انجام وظایف دانش بنیان) یا متناسب با میزان مشارکت در مالکیت فکری موضوعی که در شرکت استفاده می شود و یا متناسب با میزان سرمایه گذاری واقعی(نه اسمی) که در شرکت دارند، سهامدار می شوند.

تبصره ۵: در شرکت های دانش بنیان خصوصی، افراد حقیقی داخل یا خارج از دانشگاه یا نهاد پژوهشی (غیر از اعضاء هیئت علمی) می توانند به دلایل خاص و یا شرایطی که دانشگاه یا واحد پژوهشی مشخص می کند، صاحب بخشی از سهام شوند.

تبصره ۶: برای ایجاد شرکت های دانش بنیان که اعضای هیات علمی صد در صد مالکیت را دارند، نیازی به تصویب دانشگاه نمی باشد و تاییدیه عضویت هیات علمی برای تاسیس و ثبت شرکت  دانش بنیان کافی می باشد.

شاخص‌های شرکت نوپا دانش بنیان

  • خصوصی بودن شرکت.
  • تولید کننده یا دارای نمونه آزمایشی کالا/ خدمات دانش‌بنیان یا «دانش ‌فنی، فناوری و طراحی روی کالا/خدمات دانش‌بنیان به همراه قرارداد» منوط به دارا بودن تسلط دانش فنی آنها.
  • دارا بودن حداقل دو نیروی انسانی معادل تمام وقت.

خدمات و حمایت‌های قابل ارایه کارگزاری تشخیص صلاحیت شرکت‌‎ها و موسسات دانش‌بنیان

  • شرکتها و موسساتی که شاخصهای موجود در آیین نامه تشخیص صلاحیت شركت‌ها و موسسات دانش‌بنیان را داشته باشند و بعد از طی مراحل ارزیابی از طریق “کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا” تایید گردند؛ به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می‌شوند تا طرح خود را به آن صندوق ارائه نموده و از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه این صندوق استفاده نمایند.
  • شرکتهایی که در پارک های علم و فناوری مستقر هستند، می توانند از تسهیلات معافیت مالیاتی برخوردار بوده و جهت بهره مندی از این حمایت نیازی به ثبت نام در سامانه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان را ندارند. البته این شرکتها برای استفاده از دیگر حمایتهای قانونی از قبیل دریافت وام از صندوق نوآوری و شکوفایی، استقرار در شعاع داخل شهرها و … لازم است در سامانه ارزیابی و تشخیص شرکتهای دانش بنیان ثبت نام نموده و توسط این کارگروه ارزیابی گردند.
  • لازم به ذکر است معرفی شرکتها به صندوق نوآوری و شکوفایی؛ ضرورتا تضمینی برای دریافت تسهیلات از صندوق نیست و باید طرح های معرفی شده از سوی شرکت‌ها؛ مورد بررسی و تایید صندوق قرار بگیرد.
  • با معرفی شرکتهای خارج از پارک علم و فناوری به سازمان امور مالیاتی کشور، این شرکتها نیز این امکان را دارند که طبق قوانین مصوب از معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته شده بهرمند شوند.
  • شرکتهایی که در پارک های علم و فناوری مستقر هستند، می توانند از تسهیلات معافیت مالیاتی برخوردار گردند.

نکات مهم در اجرای حمایت از ثبت شرکت دانش بنیان

  • استفاده از هرگونه حمایت‌های قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، منوط به استعلام دستگاه اجرا کننده حمایت از دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا و تایید آن از سوی این دبیرخانه می‌باشد و در صورتی که بدون هماهنگی با دبیرخانه کارگروه، از شرکت‌های تایید شده حمایت نماید بر طبق قانون و مقررات مربوط مسئول خواهد بود.
  • در صورت هرگونه تخلف در استفاده از تسهیلات مربوط توسط شرکت‌های تایید شده در کارگروه؛ مطابق مجازات‌های ماده 11 قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، با آنها برخورد می‌شود.
  •  لازم است اجرای هر کدام از حمایت‌های قانونی، بر اساس دستورالعمل اجرایی آن نوع حمایت که به صورت مشروح به تصویب کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا و سایر مراجع ذیربط قانونی رسیده است، باشد.
  •  به شرکت‌های تایید شده، گواهی و مجوز خاص داده نخواهد شد؛ در صورت لزوم دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا، شرکت را جهت استفاده از حمایت‌های مربوط، به دستگاه‌ها و صندوق‌های ذیربط معرفی می نماید.

نکات قابل ذکر ثبت شرکت دانش بنیان

  • شرکت ها و موسسات دانش بنیان درصورتی از حمایت های مذکور برخوردار می شوند که نهاد مجری حمایت ها از دبیرخانه کارگروه ارزیابی و شناسایی شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا کسب اطلاعات کرده و تاییدیه دبیرخانه مذکور را اخذ کرده باشد.
  •  شرکت های دانش بنیانی که تسهیلات را جهت تولید فناوری بکار نبرده باشند و یا مرتکب نقض قانون شده باشند، طبق ماده 11 قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان توبیخ می شوند.

افراد مشتاق درباره شیوه بهره برداری از مزایا می توانند با مراجعه به سایت http://daneshbonyan.ir یا تماس با کارشناسان ما در موسسه حقوقی تخصصی بین الملل ، اطلاعات لازم را بدست آورند. موسسه ثبتی بین الملل با افتخار کارآمدترین سرویس های ثبت انواع شرکت ها را عرضه می دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها