انتخاب نمودن یک نام تجاری نیازمند به دقت بسیار زیادی می باشد. یک نام مناسب قادر می باشد در موفقیت و پیروزی یک کالا نقشی بسیار مهم را ایفا نماید.
نام تجاری چگونه انتخاب می شود؟
اغلب شرکت های بزرگ بازاریابی به منظور انتخاب نمودن نام تجاری یک کالا از روش های خاص و ویژه ای استعمال می نماید. انتخاب نمودن بهترین و مناسب ترین نام تجاری به منظور کالا وظیفه دشوار و سختی می باشد و به منظور انتخاب نمودن آن می بایست کالا و مزیت های آن، بازار هدف و راه و روش های بازاریابی که به کالا مرتبط می باشد را به صورت دقیق و کامل مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
زمانی که در انتخاب نام تجاری برای فعالیت خود دچار مشکل شده اسد می توانید از راهنمایی و مشاوره کارشناسان ثبت بین الملل بهره مند گردید .
به منظور مشخص و تعیین نمودن نام تجاری چندین روش وجود دارد که با عنایت به شرایط متفاوت و منفعت های شرکت مورد استعمال واقع می گردد لازم به ذکر است که در این جا به چهار راه و روش اصلی که در انتخاب نمودن نام تجاری مورد استعمال واقع می گردد اشاره می شود:
⭐ نام های تجاری منفرد
شرکت پروکتر اند گمبل از این سیاست،به خوبی استعمال نموده است به صورتی که محصولات متفاوت خود را با نام های تجاری مختلف از قبیل تاید،کرست و….وارد عرصه بازار نموده و آن ها عرضه کرده است.در نتیجه هر محصولی با نام تجاری خاص خود با محصولات مشابهی که در بازار موجود می باشد به رقابت می پردازد.
⭐ یک نام گروهی برای همه کالاها
مانند شرکت آی.بی.ام (IBM)که به منظور کلیه محصولات تولیدی خود از نام تجاری آی.بی.ام استعمال می نماید.
⭐ اسامی گروهی جداگانه برای کالاها
به عنوان مثال، شرکت سیرز از این راه و روش پیروی نموده است . بدین معنا که این شرکت به منظور ابزار و وسایل و ادوات نام کنمور، جهت ابزارآلات نام کرافتزمن و به منظور تاسیسات خانگی نام هومارت را انتخاب نموده است.
⭐ تلفیقی از نام تجاری شرکت و اسامی کالاهای منفرد
شرکت کلاگ از این راه و روش استعمال نموده است و کورن فلیکس کلاگ، رایس کریسپیز کلاگ و رایزن بران کلاگ از آن جمله اند.
ویژگی های انتخاب نام تجاری
نام تجاری می بایست دربردارنده خصوصیت ها و ویژگی هایی باشند که مهم ترین آن ها به شرح ذیل می باشد:
- نام تجاری می بایست چیزی را در رابطه با فایده ها و خصوصیت های کالا را برساند.
- تلفظ و به خاطر سپردن نام تجاری بایستی راحت و آسان باشد.
- نام تجاری می بایست مشخص و متمایز باشد.
- بایستی ترجمه نام تجاری به زبان های غیر فارسی (بیگانه)ساده و آسان باشد.
- از تمامی این موارد مهم تر این می باشد که نام تجاری بایستی قابلیت به ثبت رساندن و حمایت قانونی را دربرداشته باشد.
می توانید با مراجعه به مقاله های انتخاب نام برند و ویژگی انتخاب نام شرکت اطلاعات خود را تکمیل تر نمایید .
ایجاد نام و نشان تجاری
نام های تجاری در دوران زندگانی خود با مسئله ها و موضوع های مختلفی مواجه می شوند هنگامی که یک نام تجاری وارد عرصه بازار می شود به کسب نمودن راه و روش هایی متمایز از نام های تجارتی که در بازار جا افتاده و کهنه کار می باشند نیازمند می باشند نام های تجاری که مشهور و معروف می باشند در دوران زندگانی خود مرحله های به وجود آمدن،رشد،بلوغ،نابود بی و مرحله های تغییر و تحول و قدم گذاری به تولدی مجدد را پشت سر گذاشته اند. این نام های تجاری موفق بارها و بارها به وسیله کارشناسان و مشاوران دانا و مطلع خود برنامه های راهبردی نوینی را تجربه نموده اند.
هر نام تجـاری از دو بنیان تشکیل و راه اندازی شده است
1- بنیان اول هر نام تجاری که به بنیان مشهود معروف می باشد در حوزه فعالیت شرکت های تبلیغاتی می باشد. این بنیان دربردارنده نام، لوگو(آرم)، رنگ، طراحی، زبان می باشد که بسیاری از اشخاص هنگامی که از بنیاد نام تجاری سخنی به وسط می آید مرکزیت خود را تنها به قسمت مشهود هر نام تجاری مرکز گرایی می کنند
2- اما هر نام تجاری هم بنیان دومی دارد که به آن ساختار نامشهود می گویند. در حقیقت این بنیان نامشهود هر نام تجاری می باشد که به آن بنیان مشهود گفته می شود که چگونه بایستی مشاهده گردد. مهم ترین بنیان نامشهود هر نام تجاری “هویت” آن می باشد که خودش دربردارنده شش بعد می باشد ؛ این ابعاد هویت به شرح ذیل می باشد:
- شخصیت
- پیکر
- فرهنگ
- خود انگاره
- رابطه
- و بازتابش.