روش دریافت جواز کسب

روش دریافت جواز کسب

>کشور عزیزمان ایران جزء کشورهایی است که دارای ترکیب جمعیتی، جوانی است و هر روزه به تعداد جوانان و افراد آماده به فعالیت در جامعه افزوده می شود و این خود لازمه آماده سازی بستری مناسب این افزایش نیروی کار از سوی جامعه می باشد که صدور جواز کسب یکی از انواع این امتیاز می باشد.

بنابراین قانون گذار قوانینی جهت شروع فعالیت افراد در نظر گرفته تا این فعالیت ها در چهار چوب قانون انجام پذیرد. آشنایی با این اصول و قوانین برای تمامی افرادی که مایل به فعالیت اقتصادی در جامعه می باشند ضروری است.

اخذ پروانه کسب

یکی از مهترین این قوانین جهت راه اندازی کسب و پیشه در مرحله نخست اخذ پرونده کسب و کار می باشد این پروانه در واقع مجوزی است برای دایر کردن یک واحد صنفی و بدون دریافت آن فعالیت اقتصادی شما غیر قانونی محسوب می شود، طبق ماده 12 قانون نظام صنفی افراد قبل از راه اندازی کسب و کار موظف به اخذ پروانه فعالیت از واحد صنفی مربوطه می باشند.

در اینجا به ارائه تعریف جامعی از جواز کسب می پردازیم:

پروانه کسب مجوزی است که طبق مقرات به ‌منظور شروع و ادامه کسب‌وکار یا حرفه به صورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده می‌شود. پروانه کسب موقت تنها برای یک ‌بار صادر می‌شود. مدت اعتبار جواز کسب موقت یک‌ سال و پروانه کسب دائم پنج‌ سال است.

جواز کسب چیست ؟

موضوع بند 1 ماده 25 قانون نظام صنفی مصوب 9/8/1371 هيئت عالی نظارت

ماده ا – هر فرد كه بخواهد واحد صنفی ايجاد كند قبل از سپردن هر گونه تعهد اجاره و يا خريد محل بايد جهت  اخذ مجوز لازم به اتحاديه مربوط مراجعه نمايد.

تبصره 1- در ابتدای هر سال ضرورت ايجاد واحد صنفی را اتحاديه صنف مربوطه به كميسيون نظارت شهر و در شهرهای فاقد اتحاديه صنفی شهرداری به كميسيون نظارت شهر مركز شهرستان برای تاييد پيشنهاد می نمايد. كميسيون موظف است حداكثر ظرف مدت 3 ماه نظر خود را اعلام دارد.

تبصره 2- ضرورت ايجاد واحد صنفی بايستی هماهنگ با سياست دولت در زمينه تامين و توليد و توزيع كالا و ارائه خدمات تعيين گردد.

ماده 2- اتحاديه موظف است درخواستها رسيده برای اخذ جواز كسب را به ترتيب شماره و تاريخ در دفتر مخصوصی ثبت و رسيد آن را به متقاضی تسليم نمايد.

ماده 3- اتحاديه با رعايت حق تقدم درخواست های رسيده موضوع ماده 2 را بررسی و نظر خود را مبنی بر رد يا قبول تقاضا حداكثر ظرف 15 روز كتباً اعلام می دارد در صورت مثبت بودن جواب اتحاديه متقاضی می تواند نسبت به تهيه مدارک لازم اقدام نمايد.

مجتمع ثبتی بین الملل پیشرو در امر اخذ مجوز جهت ثبت شرکت راهنمای تخصصی شما عزیزان خواهد بود.

اخذ پروانه کسب

کاربرد جواز کسب و لزوم اخذ آن

با توجه به قوانین عمومی ایران تشکیل فعالیت اقتصادی بدون دریافت مجوز عملی غیر قانونی است. بنابراین برای راه اندازی کسب و کار های مجاز در ایران باید مجوز مربوط به حوزه مربوطه را دریافت کنید. جواز کسب مجوزی است که به افراد اجازه می دهد فعالیتی را انجام دهید. بنابراین افرادی که بدون جواز کسب، کسب و کاری را راه اندازی می کنند امنیت شغلی ندارند و نهاد های ذی ربط هر زمان بخواهند می توانند واحد صنفی را پلمپ نمایند.

کاربرد جواز کسب امنیت شغلی و ثبت اسم و آدرس واحد تجاری در اتحادیه مربوطه است. علاوه بر این می توانید از امتیاز های مختلفی از جمله زمانت با استفاده از جواز کسب، اخذ دست چک، شناخته شدن به عنوان واحد صنفی، جلوگیری از اشباع مشاغل مرتبط در محیط های مختلف، ثبت برند و نماد تجاری اقدام نمایید و از مزایای مختلف به واسطه داشتن جواز کسب استفاده کنید.

شرایط لازم جهت اخذ جواز کسب

  • تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  • ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی و
  • یا عادی و یا مبایعه نامه

تبصره : دریافت تعهد محضری از دارندگان اسناد عادی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن الزامی است.

انواع جواز کسب

هر یک از کسب و کار ها با توجه به موضوع فعالیتی که دارند برای دریافت جواز کسب در یکی از دسته بندی های زیر قرار می گیرند که با توجه به کسب و کاری که قصد راه اندازی آن دارید در موضوعات مختلف اتحادیه جواز کسب را در یکی از دسته بندی های زیر صادر می کند.

جواز کسب تولیدی: تولید کنندگان محصولات مختلف می توانند با دریافت جواز کسب تولیدی نیز کسب و کار خود را راه اندازی نمایند. با توجه به اینکه صنعت و معدن تجارت تنها مجوز های مربوط به شهرک های صنعتی را صادر می کندف اشخاصی که می خواهند در فضای داخل شهر کارگاه تولیدی راه اندازی کند می تواند این مجوز کسب را دریافت کنند.

جواز کسب فنی: کسب و کار های فنی برای مواردی صادر می شوند که متقاضی جواز کسب در زمینه مربوطه را داشته باشد. در مشاغل فنی باید گیرنده جواز مدرکی دال بر داشتن دانش فنی موضوع فعالیت را داشته باشد. بنابراین داشتن مدرک فنی و حرفه ای برای دریافت این جواز الزامی می باشد. مغازه های تاسیساتی، لوله کشی، مکانیکی و … از جمله کسب و کاار های فنی می باشند.

جواز کسب توزیعی: اگر کسب و کاری دارید که عرضه کننده محصول یا محصولات مختلفی هستید جواز شما تحت عنوان جواز توزیعی صادر می شود. مثل سوپر مارکت ها، فروشگاه پوشاک، فروشگاه کیف و کفش و…. از جمله موضوعات مربوط به این جواز هستند.

جواز کسب خدماتی: هر کسب و کاری که به جای عرضه محصول، خدماتی را ارائه می دهد در زمان دریافت جواز کسب عنوان مجوز خدماتی روی برگه جواز می خورد. مشاغل زیادی هستند که خدمات مختلفی ارائه می دهند و در واقع خدمات به فروش می رسانند.

مدارک جهت اخذ جواز کسب

  • گواهی پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم و یا ارائه گواهی معتبر مبنی بر داشتن معافیت
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه جهت افراد دارای سن کمتر از هفتاد سال تمام
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی (حداقل گواهی پایان تحصیلات ابتدایی یا سواد خواندن و نوشتن )
  • گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • ارائه سوابق کاربری تجاری یا اداری و یا کارگاهی محل کسب
  • ارائه کارت معاینه پزشکی و گواهی صلاحیت بهداشتی از وزارت بهداشت
  • ارائه هر گونه مدرک مبنی بر تشکیل پرونده و یا ارائه هر یک از اوراق پرداخت مالیاتی
  • مدارک لازم مبنی بر دارا بودن صلاحیت فنی برای مشاغل خاص بر اساس آیین نامه مربوط

تبصره : اگر متقاضی واجد شروط برای اخذ پروانه تخصصی و فنی نباشد، حضور یک نفر شاغل دارنده پروانه تخصصی و فنی در واحد صنفی وفق ماده 13 قانون نظام صنفی برای صدور پروانه کسب مشروط به نام متقاضی کافی می باشد.

  • موافقت اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی
  • عکس پرسنل جدید (دوازه قطعه)
  • فتوکپی پرسنلی جدید ( دروازده قعطه عکس )

مزایای جواز کسب

  • یکی از مهمترین مزایایی که دریافت جواز کسب دارد خرید زمین از شهرک های صنعتی است. شما تنها با 30 درصد مبلغ کل زمین می توانید زمین مورد نظر خود را خریداری کنید و ما بقی مبلغ را به صورت اقساطی پرداخت کنید.
  • برای برند سازی محصول یا خدمات با کسب و کار باید برند ثبت شده داشته باشید. برای اینکه تبلیغات شما در طولانی مدت از بین نرود و حمایت های قانونی داشته باشید باید برند ثبت شده داشته باشید بر اساس قوانین ثبت برند امکان ثبت برند بدون جواز کسب وجود ندارد و باید حتماً جواز کسب یا پروانه کسب و…. ارائه دهید.
  • با جواز کسب می توانید دست چک بگیرید.
  • دارنده جواز کسب می تواند ضامن سایر اشخاص شود و به عنوان یک بازاری امتیاز های زیادی را کسب کند.
  • دارنده جواز کسب به راحتی می تواند امتیاز جواز کسب خود را واگذار نماید.
  • دارندگاه جواز کسب می توانند از بانک های دولتی و خصوصی سراسر کشور وام های خوبی اخذ کنند آن هم با بازپرداخت طولانی مدت.

مراحل گرفتن جواز کسب

  1. ثبت نام و آپلود مدارک در سامانه مربوط به اخذ جواز کسب
  2. بررسی و صحت سنجی اطلاعات ارائه شده
  3. تشکیل پرونده اخذ جواز کسب
  4. دریافت فایل و مشاهده فیلم های آموزش اصناف
  5. قبولی در آزمون ورودی اصناف و در صورت قبولی انجام پروسه صدور جواز
  6. مراجعه به اتحادیه اصناف مورد نظر و پرداخت هزینه حق عضویت در اتحادیه
  7. ارائه رسید هزینه های مختلف مربوط به مراحل مختلف جواز کسب
نحوه انتقال پروانه کسب
روش اخذ جواز کسب

نحوه انتقال پروانه کسب

شاید سوال برایتان پیش بیاید که آیا جواز کسب قابل انتقال است ؟ برای انتقال جواز کسب بر روی ملکی باید جواز قبلی باطل شود. یعنی صاحب جواز به همراه متقاضی جدید باید به اتحادیه مراجعه کنند و در صورتی که شرایط متقاضی احراز شود و ممنوعیتی جهت دریافت جواز نداشته باشد جواز به نام شخص باطل خواهد شد و جواز جدید به نام متقاضی صادر خواهد شد.

در مواردی که شخص ورشکسته شده باشد قیم قانونی وی می تواند با در نظر گرفتن مصلحت ورشکسته جواز را انتقال دهد. در صورتی که دارنده جواز فوت شود تمامی حقوق مادی و معنوی جواز کسب به خانواده وی انتقال خواهد یافت. یعنی ورثه می توانند روند اعمال انتقال جواز کسب را انجام دهند. البته تا زمانی که اعتبار جواز تمام نشده باشد.

مدت اعتبار جواز کسب و تمدید اعتبار جواز کسب

اعتبار جواز کسب یا به صورت موقتی یا به صورت دائمی صادر می شود. همه متقاضیان اخذ جواز کسب برای اولین بار برای آنها مجوز اعتبار موقت صادر نمی شود. این مجوز یک ساله بوده و در صورت تداوم کار جواز دائمی صادر خواهد شد. در واقع جواز دائمی برای هیچ متقاضی در ابتدای امر صادر نمی شود بعد از اتمام اعتبار در صورت اقدام به تمدید جواز، جواز دائمی را می توان دریافت کرد. در واقع تمامی جواز های کسب دارای مدت اعتبار هستند و جواز های دائمی 5 سال اعتبار دارند که بعد از اتمام اعتبار می توانید برای تمدید آن اقدام کرد.

تبصره 2 : کلیه دستگاه هایی که اتحادیه ها برای صدور پروانه کسب از آن ها استعلام می کنند موظفند ظرف مدت 15 روز از تاریخ دریافت استعلام نظر قطعی و نهایی خود را اعلام دارند. عدم اعلام نظر در مهلت مقرر به منزله نظر مثبت است.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سميرا مشائي
سميرا مشائي
2 سال قبل

شرايط جواز ،شرايط خاصي داره ؟

yavari
مدیر
yavari
2 سال قبل
پاسخ به  سميرا مشائي

درود بر شما در متن توضیح داده شده مطالعه فرمایید