در اینجا مراحل ثبت شرکت توضیح داده می شود:

گام اول شریک خود را پیدا کنید

حداقل تعداد شرکا برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، ۲ نفر و در ثبت شرکت سهامی خاص این تعداد برابر با  ۳‌نفر است. در گام اول باید شریک  قابل اعتمادی برای خود پیدا کنید.

مسئولیت هر سرمایه‌گذار در شرکت با مسئولیت محدود، به اندازه میزان سرمایه اوست. کسی که سرمایه بیشتری در شرکت دارد حق رأی بالاتری هم دارد و به همین نسبت مسئولیت بالاتری درقبال  پرداخت دیون و بدهی‌های شرکت خواهد داشت که البته در شرکت با مسئولیت محدود مسئولیت این فردبه اندازه آورده او در شرکت می باشد.

گام دوم ورود به سامانه ثبت شرکت ها

به پایگاه اینترنتی اداره ثبت شرکت‌ها به نشانی Irsherkat. ssaa. ir مراجعه کنید. در این سامانه به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت بروید. فرمی پیش روی شما ظاهر می‌شود که باید مرحله به مرحله آن را تکمیل کنید. اطلاعات مربوط به متقاضی نخستین موضوعی است که در این فرم‌ها باید بنویسید.

مشخصات اولیه خودتان را در فرم تکمیل کنید. گزینه «گام‌بعدی» شما را به مرحله بعد می‌رساند.

گام سوم تعیین نام شرکت

حالا باید نام شرکت را در فرم «نام و نوع شخص حقوقی» وارد کنید. در این قسمت باید به‌ترتیب اولویت ۵ نام برای شرکت انتخاب کنید تا از بین آنها یکی تأیید شود. انتخاب اسم برای شرکت شرایط خاص خود را دارد؛ به عنوان مثال عدم سابقه ثبتی و یا مجوز برای اسامی خاص و اسامی ائمه و مقدسات.

گام چهارم موضوع فعالیت تان را مشخص سازید

مدت و موضوع فعالیت، اطلاعات مورد نیاز در مرحله بعدی است. در مورد این اطلاعات قبلا با شرکای خود مشورت کنید. برای مشخص کردن مدت فعالیت شرکت یکی از 2گزینه «محدود»یا «نامحدود» را باید انتخاب کنید. و برای انتخاب موضوع می توانید از لیستی که سامانه به شما می دهد انتخاب کنید. که البته برای برخی موضوعات تهیه مجوز لازم است.

گام پنجم دادن آدرس شرکت

این قسمت با «مشخصات مرکز اصلی» در سایت معرفی شده است. در اینجا لازم است نشانی‌ای برای محل دفتر شرکت ارائه بدهید، همچنین شماره تماس و کدپستی. اگر هنوز مکانی برای شرکت انتخاب نکرده‌اید، می‌توانید نشانی منزل خود یا یکی از شرکا را در این بخش ثبت کنید.

به یاد داشته باشید تمام مدارکی که از طرف اداره ثبت شرکت‌ها برای شما ارسال می‌شود در ‌‌نهایت به همین نشانی خواهد آمد.

گام ششم سرمایه شرکت را مشخص کنید

در بخش «سرمایه شخص حقوقی» سایت اداره ثبت‌ شرکت‌ها باید تکلیف میزان سرمایه شرکت را مشخص کنید. در شرکت‌های سهامی، تعداد سهم و ارزش اسمی آن هم در این فرم وارد می‌شود.

برای ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه مورد نیاز ۱۰۰ هزار تومان است. با این حال مبلغ سرمایه اولیه نشان دهنده  اعتبار شرکت است. بنابراین عده‌ای برای آغاز به‌کار شرکت سرمایه بیشتری درنظرمی‌گیرند.

گام هفتم معرفی شرکا

حالا باید در فرمی که در مرحله بعد پیش رویتان قرار می‌گیرد مشخصات سهامداران و اعضای اصلی شرکت را وارد کنید. اگر تعداد این افراد بیش از ۱۵۰نفر باشد باید فرمی را که از پیش در سایت بارگذاری شده دریافت و اسامی و مشخصات افراد را در آن وارد کنید. در این بخش اطلاعات شناسنامه‌ای و همچنین آدرس پستی و شماره تماس این افراد ثبت و ذخیره می‌شود.

گام هشتم مشخص کردن سهام یا سهم الشرکه شرکا

گام بعدی پر کردن اطلاعات مربوط به سهام و سرمایه شرکاست. با انتخاب نام هر یک از اعضا مشخص می‌کنید که این فرد چه تعداد سهام دارد. «نوع سهام» در حقیقت گزینه‌ای است که در آن نقدی یا غیرنقدی بودن سرمایه‌ مشخص می‌شود.

سمت اشخاص و ارتباط آ‌نها با یکدیگر در فرم‌های مراحل بعد ثبت می‌شود. منظور از ارتباط اشخاص با یکدیگر، مشخص بودن وکیل و موکل و قیم قانونی و… در ارتباط با شرکا و اعضای شرکت است.

گام نهم شعبه های شرکت را معرفی کنید

اگر قرار است شرکت شما شعبه‌هایی هم اینجا و آنجا داشته باشد لازم است در فرم مربوط به این قسمت مشخصات این شعب وارد شود؛ البته درصورتی که هنوز تکلیفی برای این موضوع از طرف سهامداران روشن نشده باشد می‌توان معرفی شعب را به زمانی دیگر موکول کرد و در فرم قسمت شعب، گزینه مربوط به نداشتن شعب را انتخاب کنید.

بعد از روشن کردن تکلیف شعب شرکت و سمت اشخاص در آن، باید به سراغ تعیین سال مالی شرکت بروید و در مرحله بعد فرم مربوط به‌صورتجلسه را تکمیل کنید.

گام دهم اساسنامه را ارائه دهید

پس از تأیید اطلاعات، از شما خواسته می‌شود که اساسنامه و شرکت‌نامه را در سایت بارگذاری کنید. اساسنامه و شرکت‌نامه شرکت‌ها، فرم‌های پیش‌فرض دارند که فقط باید آنها را پر کنید و در نهایت اگر خواستید می‌توانید قوانین مخصوص شرکت‌ خودتان را به آن اضافه کنید.

حالا باید تصویری برابر اصل شده از اساسنامه خود را در سایت اداره ثبت شرکت‌ها بارگذاری کنید. از اینجا به بعد کار اصلی‌تان تمام است و فقط باید منتظر باشید تا اداره ثبت شرکت‌ها از شما بخواهد مدارک را برای آنها ارسال کنید.

گام آخرچاپ آگهی درروزنامه رسمی

بعد از تأیید تمام مدارک، شماره ثبت شرکت به شما داده می‌شود. با دریافت این شماره، فقط یک قدم تا آغاز فعالیت شرکت‌تان باقی می‌ماند؛ باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی چاپ کنید.

شما درآینده برای هرکاری که بخواهید انجام دهید اصل یا کپی برابراصل این آگهی را لازم دارید. در آگهی‌ای که چاپ می‌کنید اطلاعاتی در مورد نام شرکت، نوع فعالیت و اطلاعاتی از این دست را مطرح می‌کنید. حدود ۲ هفته بعد از مراجعه شما به دفتر روزنامه رسمی، آگهی ثبت شرکت در آن درج می‌شود. تبریک می‌گوییم؛ کار ثبت شرکت شما در یک دوره ۲۰ روزه به پایان رسیده است.

مراحل ثبت شرکت

مدارک جهت انجام مراحل ثبت شرکت

اساسنامه تکمیل شده شرکت یکی از مهم‌ترین مدارکی است که باید برای ثبت شرکت آماده کنید. کپی شناسنامه همه اعضای شرکت که برابر اصل شده باشد هم برای ثبت شرکت لازم است. این افراد همچنین باید گواهی عدم‌سوپیشینه هم به اداره ثبت شرکت‌ ها تحویل دهند.

اگر فعالیت شرکت نیاز به اخذ مجوز داشته باشد این مجوز را هم باید ضمیمه مدارک مورد نیاز کنید. بسته به نوع و فعالیت شرکت، فرم‌های مورد نیاز دیگر در سامانه و همچنین اداره ثبت شرکت‌ ها انتظار شما را می‌کشند.

مزایای انجام مراحل ثبت شرکت

  •  فعالیت رسمی و قانونی.
  • تقسیم مسئولیت بین چند نفر که به عنوان شریک فعالیت می کنند .
  •  اطمینان و اعتماد بیشتر ارگان ها، نهاد ها و دولت به اشخاص حقوقی.
  • حمایت بسیار گسترده تر دولت از اشخاص حقوقی.
  • امکان شرکت در مناقصات و مزایدات سایر شرکت ها و ارگان ها.
  •  امکان دریافت نمایندگی رسمی از سایر نهاد های داخلی و حتی خارجی.
  •  اعتماد بیشتر مشتریان به شرکت ها به توجه به اطلاع رسانی و پشتوانه بهتر آن ها.
  •  امکان استفاده و بهره برداری بسیار بیشتر از امتیازات ، اعتبارات و تسهیلات سایر سازمان ها.

با توجه به حجم بالای ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت مسئولیت محدود مراحل ثبت این دو نوع شرکت را همراه با رویه عملی ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها توضیح خواهیم داد.

فرآیند ثبت از طریق سامانه ثبت شرکتها

  1. ابتدا به سایت sherkat.ssaa.ir مراجعه نمایید.
  2. در سمت چپ صفحه به قسمت سامانه پذیرش تاسیس و ثبت تغییرات مراجعه نمائید.
  3. اطلاعات خود را به طور کامل وارد نمائید و در این خصوص میتوانید از فیلم آموزشی استفاده کنید.

مراحل ثبت نام

  1. کلیه اطلاعات متقاضی و وکیل پرونده وارد کرده و نوع شرکت” سهامی خاص ” انتخاب می کنیم.
  2. اسامی در خواستی ( پنج نام انتخابی ) به ترتیب اولویت وارد می شود اسامی با از سه کلمه با ریشه فارسی انتخاب شود (از سه قسمت تشکیل شده و کمتر نباشد ).
  3. سرمایه شرکت را با انتخاب گزینه “با نام عادی ” وارد می کنیم (سرمایه اولیه حداقل ۰۰۰ /۰۰۰ /۱ ریال می باشد).
  4. اعضاء شرکت و بازرسین  را به ترتیب با اطلاعات دقیق شناسنامه ای و سهام مورد نظر وارد می کنیم . رئیس هیات مدیره ، نائب رئیس هیات مدیره ، مدیرعامل ، عضو هیات مدیره .
  5. سمت افراد و حق امضاداران مشخص می شود ( رئیس هیات مدیره ، نائب رئیس هیات مدیره ، مدیرعامل ، عضو هیات مدیره و بازرس اصلی و بازرس علی البدل).
  6. نوع روزنامه رسمی به درخواست موکل “ابرار ” یا ” جمهوری اسلامی ” انتخاب می شود.
  7. کپی کردن اطلاعات مدارک تنظیم شده در خواستی از طریق سامانه وارد می شود به ترتیب، صورتجلسه، اساسنامه، اظهارنامه شرکت .

پس از بازدید مجدد از اطلاعات وارد شده گزینه” پذیرش نهایی ” را انتخاب کرده برگه رسید پذیرش اینترنتی را دریافت می کنیم. (توجه : در صورت انتخاب گزینه “پذیرش نهایی” هیچ تغییرات قابل اعمال در پرونده نمی باشد). ظرف دو الی سه روز کاری نام ها مورد بررسی قرار گرفته و یکی از اسامی انتخاب می گردد .

در صورت رد نام باید با موکل تماس گرفته برای ارائه اسامی جدید اقدام نمایند، پس از تایید یکی از اسامی مدارک آماده امضا توسط اعضاء و بازرسین شرکت می باشد. دو نسخه کپی از مدارک تایید شده از طریق سامانه ثبت را باید اعضا و بازرسین و سهامداران شرکت با امضا تایید نمایند.

اقداماتی که توسط موسسه حقوقی بین الملل انجام می شود

  1. تکمیل مدارک درخواستی شرکت
  2. تعیین ۵ نام شرکت به ترتیب اولویت
  3. مشخص نمودن سهام سهامداران
  4. مشخص نمودن سمت اعضا.
  5. تعیین مبلغ سرمایه.
  6. ارائه گواهی افتتاح حساب بانکی به نام شرکت در شرف تاسیس (توسط موکل)
  7.  ثبت در سامانه اطلاعات و گرفتن پذیرش.
  8.  گرفتن نام از سامانه.
  9. گرفتن امضا اعضا در مدارک اصلی شرکت
  10. ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت
  11. مراجعه وکیل با پیش آگهی برای گرفتن پرونده
  12.  انجام روزنامه رسمی در سایت و پرداخت هزینه
  13. ارائه مدارک به موکل
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

فرایند ثبت شرکت سهامی خاص، مدارک لازم، زمان، شرایط و اطلاع از قوانین ثبت شرکت سهامی خاص. اطلاعاتی تکمیل در خصوص این نوع شرکت به شرح زیر می باشد.

  1. تکمیل مدارک.
  2.  کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده  حداقل ۳ نفر اعضا و ۲ نفر بازرس.
  3. گواهی عدم سوپیشینه برای کلیه اعضاء و بازرسین (از پلیس +۱۰)
  4. اطلاعات برای تنظیم مدارک شرکت از قبیل موضوع فعالیت ، آدرس و کدپستی ، میزان سرمایه ، نسبت تقسیم سهام بین اعضا ، سمت اعضا و حق امضاداران شرکت.
  5. گواهی افتتاح حساب بانکی ۳۵% درصدی بنام شرکت در شرف تاسیس با امضا حق امضاداران.
  6. پس ازکسب اطلاعات لازم و شماره حساب جاری اسناد تنظیم میشود(اساسنامه، اظهارنامه ، صورتجلسه )
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود

پیش ثبت نام اینترنتی

یکی از رایج ترین انواع قالبهای ثبتی شرکت با مسئولیت محدود می باشد که به دلیل تشریفات اداری آسانتر محبوبیت بیشتری دارد به همین دلیل در اینجا مراحل ثبت شرکتهای مسئولیت محدود برای آشنایی بیشتر شما به زبانی ساده و روان بیان می گردد :

 الف – تهیه و جمع آوری مدارک

  1.  تصویری از شناسنامه و کارت ملی همه اعضا که باید برابر اصل شده باشد.
  2. اصل گواهی عدم سوپیشینه کیفری برای کلیه اعضاء ( از پلیس + ۱۰اخذ می گردد)
  3.  اطلاعات لازم جهت تنظیم مدارک شرکت از قبیل رشته  فعالیت مورد نظر ، نشانی  و کدپستی ، میزان سرمایه ، نسبت تقسیم سرمایه یا سهم الشرکه در بین اعضا ، سمت اعضا و  افراد دارای حق امضا در میان موسسان . وجود این اطلاعات جهت تنظیم اسناد ثبتی  شرکت لازم است.
پروسه ثبت از طریق سامانه ثبت شرکتها
  1. ابتدا به پایگاه اینترنتی sherkat.ssaa.ir مراجعه کنید.
  2. در بخش چپ صفحه به قسمت سامانه پذیرش تاسیس و ثبت تغییرات بروید.
  3. ورود اطلاعات را به طور کامل انجام دهید و در این خصوص میتوانید از فیلم آموزشی که در سایت وجود دارد استفاده کنید.

مراحل ثبت نام

  1. کلیه اطلاعات متقاضی و وکیل پرونده را درج کنید.
  2. اسامی مورد نظر برای شرکت را که از سه سیلاب تشکیل شده و دارای ریشه فارسی است به ترتیب علاقه خود وارد نمایید.
  3. سرمایه شرکت را با انتخاب گزینه “سرمایه نقدی ” تایپ می کنیم که می تواند معادل یا بیش از صدهزار تومان باشد.
  4. موسسین شرکت را به ترتیب با اطلاعات دقیق شناسنامه ای و میزان سهم الشرکه مورد نظر وارد می کنیم . رئیس هیات مدیره ، مدیرعامل ، عضو هیات مدیره .
  5. تصدی  اعضای شرکت و حق امضاداران مشخص می شود.
  6. نوع روزنامه رسمی جهت انتشار آگهی های مربوط به شرکت با نظر شما “ابرار ” یا ” جمهوری اسلامی ” انتخاب می شود.
  7.  اطلاعات مدارک تنظیم شده در خواستی وارد می شود به ترتیب ، صورتجلسه ، اساسنامه ، شرکتنامه و تقاضانامه شرکت نمونه این اسناد در سایت ثبت شرکتها موجود می باشد.

پس از بازبینی  و مرور اطلاعات وارد شده گزینه” پذیرش نهایی ” را انتخاب کرده کد رهگیری را  دریافت می کنیم. لطفا توجه داشته باشید که اگر دکمه پذیرش نهایی را بزنید دیگر قادر نخواهید بود هیچ نوع تغییر یا اصلاحی در اطلاعاتی که وارد کرده اید ایجاد کنید.

ظرف دو الی سه روز کاری اسامی مورد بررسی قرار گرفته و یکی از اسامی جهت تایید انتخاب می گردد. در صورتی که هر 5 اسم مورد تایید نباشد، ابلاغیه رد نام برای اطلاع رسانی به متقاضی صادر شده و سپس باید جهت تعیین نام مجدد اقدام نمود که معمولاً طی همان روز کاری بررسی و تاییدیه مجدد صورت می پذیرد.

پس از این مرحله مدارک شرکت  آماده امضا توسط اعضاء شرکت می باشد. دو نسخه کپی از مدارک تایید شده از طریق سامانه ثبت را باید اعضا شرکت با امضا خود تایید نمایند.

در انتها خاطر نشان می شویم که ثبت بین الملل آماده ارائه خدمات به متقاضیان ثبت شرکت می باشد، در صورت تمایل می توانید با ثبت بین الملل در ارتباط باشید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما بهره مند شوید.