جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید
5/5 - (1 امتیاز)

هر موسسه و هر شركت و هر سازمانی كه مشمول قوانین مالیات باشد باید از سازمان امور مالیاتی دفاتر قانونی خود را که همان پلمپ دفاتر تجاری کسب و کار می باشند را ارائه کرده و بدین ترتیب فعالیت های مالی خود را گزارش دهند . از این رو دانستن نکات حقوقی تنظیم و ارائه پلمپ دفاتر راهی مناسب برای اقدامات آتی قانونی می باشد. در ادامه راهنمای شما در این زمینه خواهیم بود.

پلمپ دفاتر یعنی

مطابق ماده 6 قانون تجارت هر تاجری ( اعم از شخص حقیقی و حقوقی) مکلف به اخذ دفاتر روزنامه و دفتر کل می باشد. مطابق ماده 7 قانون تجارت دفتر روزنامه دفتری است که تاجر باید همه روزه مطالبات و دیون و داد و ستد تجارتی و معاملات راجع به اوراق تجارتی و بطور کلی مجمع واردات و صادرات تجارتی خود را به هر اسم و رسمی که باشد و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می کند در آن دفتر ثبت نماید.

ماده 8 قانون تجارت می گوید دفتر کل دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات را لااقل هفته ای یک مرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلف آن را تشخیص و جدا کرده و هر نوعی را در صفحه مخصوص در آن دفتر به طور خلاصه ثبت کند.

پلمپ دفاتر مذکور برای شرکت های تازه تاسیس تا نهایتا 30 روز پس از آن امکان پذیر می باشد و برای شرکت های دیگر برای هر سال مالی که اصولا از اول فروردین تا انتهای اسفند می باشد باید قبل از شروع سال مالی اخذ گردد.

یعنی برای پلمپ دفاتر سال 1390 که از اول فروردین شروع می گردد باید نهایتاً تا 29 اسفند هشتادو نه اقدام گردد در غیر این صورت ممکن است دفاتر مالی آنها مورد قبول واقع نگردد و مالیات آنها به جای خوداظهاری به صورت علی الارس محاسبه گردد که در این صورت شخص هیچ گونه ادعایی در خصوص مبلغ درآمد نمی تواند داشته باشد.

پلمپ دفاتر توسط اداره ثبت شرکت ها صورت می پذیرد و احتیاجی به تسلیم دفاتر برایشان نیست بلکه با پرداخت مبلغ آن خود مرجع اقدام به تهیه و پلمپ آن می نماید. پلمپ دفاتر در واقع به معنای برگ شماری دفاتر و منگوله دارکردن دفتر می باشد تا نتوان از آن ورقی کم یا زیاد نمود.

هم چنین نام شرکت در آن قید شده و شماره ثبت پلمپ دفاتر در آن قید گردید و مهر ثبت شرکت ها در آن منظور می گردد. برای هر شرکت حداقل یک دفتر روزنامه و یک دفتر کل برای هرسال مالی احتیاج می باشد در صورت پر شدن دفتر و احتیاج به دفتر دوم مجددا اقدام به اخذ دفاتر مربوطه و پلمپ آن می باشد.

ادامه مطلب
اخذ جواز تاسیس در تهران

دفاتر پلمپ 1402-1401

مطابق قانون تجارت همه شرکت ها باید دفاتر خود را پلمپ نمایند. منظور از پلمپ دفاتر، دفاتری می باشد که باید در شرکت ها پلمپ شوند.

شرکت ها باید همه قروض، دریافتی ها و صادرات و وارداتی که به صورت روزانه انجام می دهند را در این دفتر به ثبت برسانند.

یکی از نخستین مبادراتی که باید بعد از آن که شرکتی را به ثبت رساندید انجام دهید، پلمپ دفاتر قانونی می باشد.

همه شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی جهت ثبت هزینه ها و درآمدهای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه مستلزم وارد نمودن اطلاعات حساب خود در این دفاتر می باشند.

جهت اینکه این دفاتر در اداره مالیاتی مورد قبول واقع شود و قابل استناد نیز باشد باید پلمپ باشد و باید به امضای نماینده ارائه ثبت رسیده باشد.

در صورتی که این دفاتر پلمپ نشده باشند برای بازرسان مالیاتی بی ارزش و بی اعتبار خواهد بود.

منظور از دفاتر قانونی، دفاتری می باشند که مورد تایید سازمان امور مالیاتی می باشد و بر اساس مقررات و قوانین ماده های 11 و 12 قانون تجارت در اداره ثبت اسناد و دفاتر مشاغل از جانب اداره های امور اقتصادی و دارایی پلمپ می شوند.

ثبت شرکت بین الملل آماده ارائه خدمات در جهت اخذ پلمپ دفاتر و اخذ پلمپ دفاتر در کشور می باشد.

چرا پلمپ دفاتر در سال 1401 پر کنیم ؟

زیرا جزو قوانین می باشد و در صورت عدم انجام آن جریمه مالیاتی می شویم. عدم صدور صورتحساب، عدم درج شماره اقتصادی، استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران یا برعکس، مسئولیت تضامنی به همراه 10 درصد مبلغ مورد معامله که بدون رعایت ضوابط این ماده صورت گرفته باشد را در بر دارد.

پلمپ دفاتر
پلمپ دفاتر

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر 1401 و 1402

برای اخذ پلمپ دفاتر باید مدارک ذیل را به اداره ثبت شرکتها ارائه نمایید:

  •  ارائه دفاتر روزنامه کل
  • تسلیم دو نسخه از اظهار نامه پلمپ دفاتر
  • روزنامه رسمی شرکت.
  • وکالت نامه یا معرفی نامه برای نماینده انجام پلمپ دفاتر تجاری در صورتیکه وکیل یا نماینده برای پلمپ دفاتر اقدام کند.
  • رونوشت از شناسنامه و کارت ملی وکیل یا نماینده ثبت پلمپ تجاری.

شرایط پلمپ دفاتر قانونی 1401-1402

همه شرکت های ثبت شده و صاحبان کارت بازرگانی (حقیقی و حقوقی) وظیفه دارند برای پلمپ دفاتر قانونی (روزنامه و کل) در تاریخ مقرر شده اقدام نمایند.

شرکت ها بایدهمگام با اقدامات مربوط به ثبت شرکت، دفاتر قانونی رابه تاریخ روز تنظیم و ارائه کنند و دفاتر سال دیگر را تا اسفند ماه سال ماقبل پلمپ تجاری نمایند.

در غیر این صورت شرکت مشمول جریمه مالیاتی(علی الراس) شده و ممنوع المعامله و کلیه افراد هیات مدیره ممنوع الخروج می گردند.

از مهمترین اقدامات شرکت ها در تنظیم دفاتر قانونی است که باید بر اساس تجربه و تخصص کافی انجام شود. در صورتی که در این زمینه عدم رعایت آیین نامه ها و قوانین تنظیم  دفاترشرکتها و نکات ظریف در این زمینه رد دفاتر و یا بروز جرایم احتمالی در پی دارد.

ادامه مطلب
رتبه بندی شرکت و نکات حقوقی افزایش رتبه شرکتها

روش های ثبت پلمپ دفاتر تجاری 1402-1401

در وهله اول باید به سایت اداره ثبت مراجعه کنید و با ورود به قسمت مربوط به ثبت دفاتر تجاری اطلاعات درخواستی را ارائه کنید. این اطلاعات را می توانید از طریق مشاوره تخصصی کارشناسان بین الملل دریافت کنید. ابتدا با مشخص کردن نوع ثبت دفاتر تجاری و شخصیت قانونی خود در ارائه پلمپ دفاتر تجاری و درج اطلاعات درخواستی متقاضیان ثبت را واردکنید .

گام بعدی با وارد کردن اطلاعات کامل و اصلاح شده در سامانه ثبت پیامکی برای انجام هریک از مراحل ثبتی ارسال می شود. در این زمان باید اطلاعات خواسته شده در زمینه شروع و تکمیل سال های مالی جاری را در زمان مقرر وارد کنید.

تمامی اطلاعات مالی را باید دقیق و برپایه روز و ماه و یک سال مالی ثبت و ارائه کنید. در صورت ارائه پلمپ دفاتر در زمان پایان سال مالی باید برطبق شخصیت حقوقی اقدام به درخواست ارائه پلمپ قانونی کنید.

بعد از تنظیم دفاتر پلمپ قانونی برای دریافت دفاتر پلمپ قانونی باید اطلاعات صحیح و نشانی شرکت را درج کنید .

در گام بعدی اطلاعات شخصیت حقوقی را مشاهده میکنید و اگر از صحت اطلاعات با تایید مدارک اقدام به ارسال به واحد ثبتی مربوطه کنید.

تمامی این اقدامات را می توانید تنها با مشاوره رایگان موسسه بین الملل به انجام رسانید و در کم ترین زمان اقدام به ثبت پلمپ دفاتر تجاری خود کنید.

اظهارنامه مالیاتی عملکرد در پلمپ دفاتر

بخشی از مبلغ مالیات و جرایم پرداختی توسط مودیان به نحوه تهیه اظهارنامه مالیاتی بستگی دارد. در صورت بروز اشتباه و یا سهل انگاری در تنظیم اظهارنامه مالیاتی، ممکن است شرکت با جرایم سنگین مواجه گردد.

متخصصان ما در بین الملل این اطمینان را به مشتریان می دهند که ضمن تنظیم صحیح و اصولی اظهارنامه مالیاتی بر اساس اسناد و مدارک شرکت، از خروج منابع مالی مازاد و نابجا جلوگیری به عمل آورند.

تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده برای پلمپ دفاتر

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می بایست پس از پایان هر فصل از سال به سازمان امور مالیاتی تحویل گردد. ما علاوه بر تهیه و تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، اسناد و مدارک پشتوانه تهیه آن را نیز بررسی و کنترل نموده و راهنمایی های لازم را ارائه می نماید.

عدم تهیه اظهارنامه ،عدم ارسال به موقع اظهارنامه، عدم آشنایی با قوانین مربوطه می تواند موجب بروز جرایم سنگین و زیان مودیان گردد. این دفاتر كه به دفاتر قانونی معروف هستند .

كلیه شركتها با توجه به دستور العمل ها و آئین نامه تحریر دفاتر قانونی كلیه عملیات مالی خود را بایستی به ترتیب وقوع به صورت خوانا و بدون خط خوردگی و تراشیده شدن و لاك گیری در این دفاتر بنویسند و در انتهای سال مالی و زمانی كه می خواهند اظهار نامه مالیاتی را تحویل دهند دفاتر پلمپ شده ای را هم كه نوشته اند برای استناد به دارایی تحویل می دهند.

مهلت پلمپ دفاتر 1401 و 1402

برای دریافت دفاتر پلمپ شده هر سال باید سال قبل از آن اقدام به دریافت دفاتر پلمپ شده نمود. برای مثال برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال 1401 تا پایان اسفند سال 1401 فرصت باقیست و با شروع سال 1402 مهلت دریافت این دفاتر تمام شده و توزیع دفاتر سال 1402 آغاز می ‎شود.

ادامه مطلب
ثبت اختراع در ایران

پیگیری پلمپ دفاتر قانونی 1401

هم چنین به موجب قانون،کلیه شرکت ها و یا موسساتی که در ادارات ثبت به ثبت می رسند، مکلف اند اقدام به گرفتن دفتر پلمپ شده نمایند.

این دفاتر به این دلیل به دفاتر پلمپ معروف هستند که صفحات این دفاتر در اداره مالیات و ثبت شرکت ها پلمپ می شوند.

لذا، پلمپ و شماره گذاری دفاتر تجاری که معمولاً اساس حسابداری موسسات را تشکیل می دهند از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

نکات پلمپ دفاتر تجارتی شرکتها

هر تاجر باستثنای كسبه جزء مكلف است دفاتر ذیل كه شامل 1- دفتر روزنامه. 2- دفتر كل. 3- دفتر دارائی پلمپ نماید. دفتر روزنامه دفتر است از این رو بازرگانان باید در هر روز کاری مطالبات و داد و ستد تجاری خود بطور كلی واردات و صادرات را به طور رسمیدر دفاتر تجاری ثبت نماید.

دفتر كل دفتری است كه تاجر باید كلیه معاملات را لااقل هفته ای یكمرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلفه آن را تشخیص و جدا كرده و هر نوعی را در صفحه مخصوص در آن دفتر بطور خلاصه ثبت كند.

دفتر دارائی دفتری است كه تاجر باید هر سال صورت جامعی از كلیه دارائی منقول و غیر منقول و دیون و مطالبات سال گذشته را به ریز ترتیب داده ودر دفتر ثبت و امضاء نماید:

هر شركتی یا مؤسسه ای یا شركت تعاونی اعم از تعاونی مصرف یا مسكن باشد در ادارات ثبت به ثبت می رسد مكلف است اقدام به گرفتن دفتر پلمپ شده نماید.

كلیه بانكها برای عملیات سالیانه خود دفتر روزنامه و كل و دارایی در یافت می كنند باید به ترتیب تاریخ در صفحات كلیه صادرات و واردات نوشته شود. تراشیدن و حك كردن و همچنین جای سفید گذاشتن و یا بین سطور نوشتن ممنوع است و باید تمام آن دفاتر پس از ختم هر سالی لااقل تا 10 سال نگهداری می شود.

بر طبق ماده 13 قانون دفاتر تجارتی ارباب رجوعی كه جهت پلمپ دفاتر قانونی خود به ادارات ثبت مراجعه می كند، باید اول ورقه اظهار نامه پلمپ دفتر تجارتی كه در قسمت فروش اوراق بهادار هست با ذكر این كه تعداد دفاتر چند جلد هست تهیه كند.

ورقه اظهار نامه را باید مدیر شركت یا مؤسسه یا بازرگان شخصاً تكمیل و ممهور به مهر شركت با قید شماره ثبت شركت یا مؤسسه در ورقه منعكس شود مگر شركت یا مؤسسه كه هنوز مهر تهیه نكرده است این است كه همه شركتها به مجرد به ثبت رساندن شركت یا مؤسسه خویش اقدام به پلمپ دفاتر می كند ولی شماره ثبت حتماً باید در ورقه ظاهار نامه پلمپ دفتر حتماً منعكس شود و همچنین باید كلیه مشخصات مدیر عامل شركت یا بازرگان و آدرس شركت یا محل تجارت بازرگان در ورقه نوشته شود.

اگر مراجعه كننده نماینده یا بازرگان باشد باید در پائین ورقه مشخصات كامل وی ذكر شود و كارت شناسائی هم همراه داشته باشد .

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x