دردنیای امروزبا توجه به کثرت برندها وتولیدات محصولات غذایی نیاز به نشان حلال جهت توسعه و پذیرش این برندها در کشورهای اسلامی امری الزامی می باشد.

نشان حلال درکشورهای اسلامی و حتی جهت مصرف و تولید مواد غذایی برای مسلمانان سراسر جهان جایگاه ویژه ای دارد این نشان  توسط گارگروهی از کارشناسان در سازمان کنفرانس اسلامی مطرح و سپس موجبات توسعه آن فراهم گردید .

لازم به ذکر است این مجوز علاوه بر گستره مواد غذایی جهت پوشاک ، دارو ، لوازم آرایشی و بهداشتی ، محصولات چرمی ، و حتی خدمات حلال از جمله رستورانها ، هتلها ، فروشگاههای زنجیره ای ، حمل و نقل ، مراکز بهداشتی، آموزشی ، فرهنگی   و ... نیز کاربرد دارد.

وجود نشان حلال در کالا و خدمات ارائه شده علاوه بر فواید آن در معرفی بهینه ،  تأییدی برای مصرف با اطمینان خاطر از آن خدمات و محصولات نیز می باشد.

متولی اخذ مجوز حلال در ایران موسسه جهانی حلال می باشد. با ثبت درخواست اولیه در این مؤسسه مراحل بررسی جهت صدور مجوز صورت می گیرد این بررسی ها شامل آماده سازی ، پرورش ، برچسب زدن ، نحوه طبخ غذا ،نحوه توزیع و ارائه آن ، کارمندان و مسئولان مرتبط ، مواد اولیه مورد استفاده ، شرایط محیطی ، مجوزهای اخذ شده از ارگانهای مربوطه و... می باشد. که پس از بازدیدهای لازم و ارائه مجوزها از جمله مدارک ثبت علائم تجاری ، مجوزهای بهداشت ،

مدارک اخذ مجوز حلال

مدارک ثبت شرکت ، مجوزهای تولید و سایر مدارک مورد نیاز در صورت تأیید نشان حلال صادر می گردد. علاوه بر مؤسسه جهانی حلال در ایران در کشورهایی نظیر کره ، ترکیه ، آلمان ، چین ، تایلند ، دانمارک ، پاکستان ، روسیه نیز مؤسساتی مشابه جهت پیشتیبانی و صدور این نشان فعالیت می کنند.اکثر شرکتها معتبر ایرانی دارای این نشان می باشند که زمینه رشد و شکوفایی آنها در بازارهای جهانی را مهیا کرده است.