جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید
با ارائه نکات مربوط به حقوق طلبکاران شرکت ما می توانیم در کمترین زمان می توانید در راه اداره شرکت ها گام بردارید. با ما در ادامه همراه باشید.

درباره حقوق طلبکاران شرکت

در مورد حقوق طلبکاران شرکت و طلبکاران شرکا ، قانون تجارت چنین مقرر می دارد :

1- « اگر شرکت مختلط غیرسهامی ورشکست شود ، دارائی شرکت ، بین طلبکاران خود شرکت تقسیم شده و طلبکاران شخصی شرکاء ، در آن حقی ندارند . سهم الشرکه شرکاء با مسئولیت محدود نیز جزء دارائی شرکت ، محسوب است » .

2- « اگر دارائی شرکت ، برای تأدیه تمام قروض آن کافی نباشد ، طلبکاران آن حق دارند بقیه طلب خود را از دارایی شخصی تمام یا هر یک از شرکاء ضامن وصول کنند . در این صورت بین طلبکاران شرکت و طلبکاران شخصی شرکاء ضامن ، تفاوتی نخواهد بود » .

3- « در صورت ورشکستگی یکی از شرکای با مسئولیت محدود ، خود شرکت یا طلبکاران آن ، با طلبکاران شخصی شریک مزبور ، متساوی الحقوق خواهند بود » .

4- « طلبکاران شخصی شرکاء حق ندارند طلب خود را از دارائی شکرت تأمین و وصول کنند ، ولی می توانند نسبت به سهمیه مدیون خود از منافع شرکت یا سهمی که در صورت انحلال شرکت ، ممکن است به مدیون مزبور تعلق گیرد ، هر اقدام قانونی که مقتضی باشد به عمل آورند .

طلبکاران شخصی شرکاء در صورتی که نتوانسته باشند طلب خود را از دارائی شخصی مدیون خود وصول کنند و سهم مدیون از منافع شرکت کافی برای تأدیه طلب آنها نباشد ، می توانند انحلال شرکت را تقاضا نمایند ( اعم از این که شرکت برای مدتی محدود یا غیر  محدود تشکیل شده باشد ) . مشروط بر این که ، لااقل شش ماه قبل ، قصد خود را به وسیله اظهارنامه رسمی به اطلاع شرکت رسانیده باشند .

ادامه مطلب
حقوق طلبکاران شرکت نسبی

در این صورت شرکت یا بعضی از شرکاء می توانند ، مادام که حکم نهائی انحلال صادر نشده با تأدیه طلب دائنین مزبور تا حد دارائی مدیون در شرکت یا با جلب رضایت آنان به طریق دیگر ، از انحلال شرکت جلوگیری کنند » .

5- « نه مدیون  شرکت می تواند ، در مقابل طلبی که ممکن است از یکی از شرکاء داشته باشد ، استناد به تهاتر کند و نه خود شریک می تواند در مقابل قرضی که ممکن است طلبکار او بهش رکت داشته باشد ، به تهاتر استناد نماید .

مع ذالک کسی که طلبکار شرکت و مدیون به یکی از شرکاء بوده و پس از انحلال شرکت طلب او لاوصول مانده ، در مقابل آن شریک حق استناد به تهاتر خواهد داشت » . – ( درباره « تهاتر » قبلاً ، شماره 681 ، گفتگو شده است ) .

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x