یکی از مسائلی که ذهن افراد را به خود مشغول می کند پرداختن به موضوع ثبت شرکت و در زمینه انجام امور غیرتجاری باید به آن توجه شود ثبت موسسه غیرتجاری است از این رو موسسه غیرتجاری و شرایط ثبت آن باید از طریق مشاوره تخصصی افراد مجرب انجام شود و به همین جهت در ادامه متن زیر راهنمای شما عزیزان خواهیم بود که در مسیر ثبت انواع موسسه بصورت حرفه ای فعالیت کنید. ادامه متن زیر در زمینه شرایط و مراحل به همراه هزینه های ثبت موسسه توضیحاتی را به شما شرح می دهد.
موسسه چیست؟
موسسه، سازمانی است که برای هدفی خاص تاسیس میشود. این هدف می تواند شامل امور عام المنفعه، علمی، فرهنگی، مذهبی، آموزشی، پژوهشی و دیگر موارد باشد. موسسات در جهت تحقق اهداف خود، فعالیت هایی را انجام می دهند و از شخصیت حقوقی مستقلی برخور دارند. موسسات نقش مهمی در جامعه ایفا می کنند و می توانند در زمینه های مختلف به مردم خدمات ارائه دهند.
تفاوت موسسه با شرکت
- هدف موسسات غیرتجاری و عام است، در حالی که هدف شرکتها کسب سود است.
- در موسسات، سود بین اعضای موسسه توزیع نمی شود، بلکه صرف تحقق اهداف موسسه می شود. در شرکت ها، سود بین سهامداران تقسیم میشود.
- موسسات در برخی موارد از معافیتهای مالیاتی برخوردار هستند، در حالی که شرکتها موظف به پرداخت مالیات هستند.
مزیت ثبت موسسه
- امکان فعالیت در زمینه های مختلف
- معافیت های مالیاتی در برخی موارد
- شخصیت حقوقی مستقل
- امکان عقد قرارداد و انجام فعالیت های رسمی
شرایط ثبت موسسه
- موضوع فعالیت موسسه باید غیرتجاری و عامالمنفعه باشد.
- متقاضیان ثبت موسسه باید حداقل 18 سال سن داشته باشند.
- متقاضیان نباید سوء پیشینه کیفری مؤثر داشته باشند.
- متقاضیان باید از سلامت روان برخوردار باشند.
- متقاضیان باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
- حداقل تعداد موسسین دو نفر است.
- در صورت نیاز به مجوز خاص، قبل از اقدام به ثبت موسسه، باید نسبت به اخذ مجوز مربوطه اقدام نمایید.
ثبت موسسه غیرتجاری
موسساتی که هدفشان منافع برای خود اعضا نباشد (موسسات غیرانتفاعی)، موسساتی که هدفشان جلب منافع مادی برای اعضا باشد (انتفاعی).
موسسات غیرتجاری اشخاص هستند در قالب حقوقی که در جهت امور خدماتی، پژوهشی و مطالعاتی مشغول هستند و بر خلاف شرکت های تجاری جنبه بازرگانی ندارند، موسسات غیرتجاری به 2 بخش تقسیم می شوند: انتفاعی و غیرانتفاعی.
مقصود و هدف قانون گذار از ثبت موسسات غیرانتفاعی، اشخاص حقوقی می باشند که تشکیل و ایجاد آنها جلب منافع و سود بین اعضا موسسانشان می باشد و در خصوص موسسات انتفاعی باید گفت که در جهت تقسیم سود حاصل شده برای تشکیلات می باشد مانند (انجمن ها، سندیکاها، اتحادیه ها، احزاب و دستجات سیاسی) که جهت تشکیل می بایست از سازمان ها نهادها و وزارتخانه های مربوطه مجوزات ثبت حاصل شود.
موسساتی که هدف از تاسیس و تشکیل آن ها کسب درآمد و یا سود نمی باشد موسسات انتفاعی نام دارند مانند موسسات (خیریه ، انجمن ها) در این موسسات در قبال ارائه هرگونه خدمات وجهی دریافت می شود.
مدارک ثبت موسسه غیرتجاری
موسسات غیرتجاری به دلیل ماهیت فعالیتی غیر از تجارت باید بصورت تخصصی مدارک و مجوزهای مربوطه را به اداره ثبت شرکت ها ارائه کنند. از این رو دانستن مدارک و مجوزهای لازم برای ثبت موسسه الزامی است.
- ارائه دو نسخه از تقاضانامه به همراه امضای شرکا
- تنظیم متن اساسنامه فعالیت و سمت اعضا در موسسه تایید شده
- تنظیم صورت جلسه مربوط به مجمع موسسین موسسه
- رونوشت از مدارک مربوط به هویت شرکا
- اخذ مجوزهای مربوطه برای ثبت موسسه ار ارگان های مربوطه
- تسلیم هزینه های مربوط به ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها
مراحل ثبت موسسه
- انتخاب نامی که قبلا به ثبت نرسیده باشد.
- تنظیم اساسنامه و صورت جلسه موسسین مطابق با شرایط و ضوابط قانونی.
- اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح (در صورت نیاز).
- پرداخت هزینه های ثبت موسسه شامل هزینه آگهی در روزنامه رسمی، هزینه تعیین نام
- ثبت نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها.
- بارگذاری مدارک مورد نیاز در سامانه.
- دریافت کد رهگیری پس از بررسی مدارک توسط کارشناسان.
- مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و ارائه اصل مدارک و کد رهگیری.
- پس از تایید نهایی، آگهی ثبت موسسه صادر خواهد شد.
انواع موسسات قابل ثبت
موسسات غیرتجاری، اشخاصی با شخصیت حقوقی هستند که در زمینه های خدماتی، پژوهشی و مطالعاتی فعالیت می کنند و برخلاف شرکت های تجاری، جنبه بازرگانی ندارند. این موسسات به دو دسته انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم می شوند:
موسسات غیرانتفاعی:
- هدف از تاسیس آنها کسب درآمد و سود نیست.
- در جهت تحقق اهداف عام المنفعه فعالیت می کنند.
- سود حاصل از فعالیت هایشان به جای توزیع بین اعضا، صرف امور عامالمنفعه می شود.
- نمونه هایی از موسسات غیرانتفاعی شامل: خیریه ها، انجمن ها، بنیادها
موسسات انتفاعی:
- هدف از تاسیس آنها کسب سود و منافع مادی برای اعضا است.
- سود حاصل از فعالیت هایشان بین اعضا توزیع می شود.
- نمونه هایی از موسسات انتفاعی شامل: شرکت های تعاونی، کانون های وکلای دادگستری
قوانین ثبت موسسه غیرتجاری در کشور
موسسات با تعیین موضوع فعالیت اشخاص متقاضی باید در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسد و بهتر است بدانید یک موسسه می تواند بصورت منفرد اداره شود و یا مجامع عمومی مسئول در تصمیم گیری شرکت باشند. اولین قانونی که باید برای ثبت موسسه تعیین کنید حوزه فعالیت است که خود قوانین مختلفی را مشمول می شود که باید رعایت شوند.
به عنوان مثال برای ثبت موسسات فرهنگی موسس باید در رشته درخواستی برای ثبت مهارت و فعالیت داشته و با دارا بودن سابقه کار خود را فردی دارای صلاحیت نشان داده که اهداف خاص و مشخصی برای تاسیس و ثبت موسسه را داشته و با ذکر اساسنامه موسسه تمامی گام های حقوقی و ثبتی آن را با استفاده از تخصص وکلای حقوقی و ثبتی مجرب به حقیقت برساند.
ثبت بین الملل با رزومه موفق خود در زمینه ثبت انواع موسسات غیرتجاری در مسیر ثبت موسسات همراه متقاضیان عزیز خواهد بود. هر موسسه غیرتجاری با هدف خاص به خود قابلیت ثبت را خواهد داشت و در قانون اداره ثبت به دو نوع انتفاعی و غیرانتفاعی طبقه بندی خواهند شد که ارائه مدارک بسته به نوع فعالیت و درخواست متقاضیان ثبت موسسه است.
به صورت کلی هدف اصلی تاسیس هر موسسه انجام امور اقتصادی نخواهد بود و در مواقع گنجانده شدن در انواع انتفاعی با ارائه خدمات به اشخاص هدفی به جهت کسب سود خواهند داشت.
در مسیر ثبت موسسه غیرتجاری می توانید بر روی تخصص کارشناسان ثبت بین الملل تکیه کنید و در مسیر ثبت موسسات تجاری با پشتوانه کامل گام بردارید. تنها کافی است با ما تماس بگیرید.