برای ثبت شرکت ها می توانید قالبهای ثبتی مختلفی که در قانون تجارت درج شده برگزینید، در این بین ثبت شرکت سهامی خاص نوعی پرتقاضا است که روزانه توسط متقاضیان زیادی درخواست میشود، برای ثبت این نوع شرکتها باید تمامی اصول و شروط مربوط به ثبت را در اداره ثبت اسناد و املاک بدانید. در ادامه به توضیح در مورد تمامی امور ثبت شرکتها می پردازیم. با ما همراه باشید.
شرکت سهامی خاص
فارغ از نوع شرکت، هدف نهایی همه آنها انجام فعالیتهای تجاری و کسب سود برای تقسیم بین شرکا است. انتخاب عنوان مناسب برای شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این عنوان مسئولیت های مختلفی را برای شرکا به همراه خواهد داشت.
در این مقاله، به شرکت سهامی خاص به عنوان یکی از متداول ترین انواع شرکت های تجاری، میپردازیم. شرکت سهامی خاص نوعی شرکت است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت سهامداران محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است. قوانین مربوط به شرکت سهامی خاص در قانون تجارت و آییننامههای اجرایی مربوطه به طور کامل تشریح شدهاند.
تشکیل شرکت سهامی خاص مراحل مختلفی دارد، از جمله انتخاب نام، تعیین موضوع فعالیت، تهیه و امضای اساسنامه، انتخاب مدیران و بازرسان، تهیه مدارک لازم و ارسال آنها به اداره ثبت شرکت ها. انحلال شرکت سهامی خاص نیز تحت شرایطی خاص، مانند فوت یا ورشکستگی اکثریت سهامداران، از بین رفتن بیش از نصف سرمایه شرکت، تصمیم مجمع عمومی فوق العاده امکانپذیر است.
هدف از این مقاله، ارائه اطلاعات جامع و دقیق در خصوص قواعد و قوانین تشکیل و اداره شرکت سهامی خاص است تا افراد علاقمند به این نوع شرکت، با مطالعه آن به فهم دقیقی از این موضوع دست پیدا کنند.
انتخاب نام مناسب برای شرکت سهامی خاص از اهمیت بالایی برخوردار است. مسئولیت سهامداران در این نوع شرکت محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است. تشکیل شرکت سهامی خاص مراحل و مدارک قانونی خاص خود را دارد. انحلال شرکت سهامی خاص نیز تحت شرایطی خاص امکان پذیر است.
ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص ابتدا باید بدانید تعداد اعضای شرکت نباید کمتر از 5 نفر باشد به عبارتی 3 نفر عضو و 2 نفر بازرس ( به صورت حداقلی است و اگر بیشتر باشد طبق قانون ثبت شرکتها مانع ندارد.
برای ثبت شرکت سهامی خاص باید مدارک شناسایی تمامی اعضای شرکت نیاز است همچنین اعضای شرکت سن شان نبادی کمتر از 18 سال باشد.
شرکت سهامی خاص برای به ثبت رساندن نیاز به مدرک تحصیلی و یا مجوز ندارد در صورتی که موضوع فعالیت به گونه ای باشد که نیازمند این دو باشد.
موضوع فعالیت در شرکت سهامی خاص باید طراحی و تدوین گردد این امر توسط ثبت بین الملل صورت می گیرد. انتخاب نام به این صورت است که اسامی چهار یا پنج سیلابه باشند تا مورد تایید اداره ثبت شرکت ها قرار گیرد بازده زمانی ثبت شرکت 14 روز کاری می باشد.
سهام در شرکت سهامی خاص
تعریف سهام شرکت سهامی خاص به قسمتهای مساوی تقسیم می گردد که هر قسمت آن را « سهم » می نامند.
لایحه اصلاحی در تعریف سهم می گوید: «سهم قسمتی است از سرمایه شرکت سهامی که مشخص میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی می باشد».
بنابراین هر سهم معلوم می کند که نسبت به کل سرمایه، صاحب آن تا چه حد و حصری می تواند در اداره امور شرکت، از طریق حضور در مجامع عمومی و ابراز رأی، مشارکت داشته باشد و چه مقدار از منافع حاصل از فعالیت شرکت، به او متعلق است و در برابر شرکت، اگر همه مبلغ سهم را نپرداخته باشد، چه میزان تعهد مالی دارد.
ویژگی های شرکت سهامی خاص
- حداقل سه شریک: برای تاسیس شرکت سهامی خاص به حداقل سه نفر شریک نیاز است که به آنها سهامدار گفته میشود.
- سرمایه اولیه: حداقل سرمایه اولیه برای تاسیس این شرکت 100 هزار تومان است که باید به طور کامل توسط سهامداران تامین شود.
- عدم معامله در بورس: سهام شرکت سهامی خاص قابل معامله در بورس اوراق بهادار نیست و خرید و فروش آن فقط با موافقت سایر سهامداران امکان پذیر است.
- تامین سرمایه توسط موسسین: در ابتدای تاسیس، تمام سرمایه توسط موسسین تامین میشود و 35 درصد از آن باید در بانک به عنوان وثیقه سپرده گذاری شود.
- مشخص بودن نوع شرکت: نام شرکت سهامی خاص باید حتماً شامل عبارت “سهامی خاص” باشد تا از سایر انواع شرکتها متمایز شود.
- مسئولیت محدود: مسئولیت سهامداران در قبال تعهدات شرکت محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است، به این معنی که آنها فقط تا سقف سرمایه گذاری خود در شرکت پاسخگو هستند.
مزایای شرکت سهامی خاص
ساختار منعطف: امکان تغییر سهامداران، مدیران و ارکان شرکت به طور نسبتا آسان وجود دارد.
معافیت مالیاتی: شرکتهای سهامی خاص از برخی معافیتهای مالیاتی برخوردار هستند.
قابلیت افزایش سرمایه: امکان افزایش سرمایه شرکت در صورت نیاز وجود دارد.
امکان اخذ وام: شرکت میتواند با ارائه مدارک و وثایق معتبر از بانکها و موسسات مالی وام دریافت کند.
ایجاد اعتبار و وجهه: ثبت شرکت میتواند به ایجاد اعتبار و وجهه برای صاحبان ایده و سرمایه گذاران کمک کند.
معایب شرکت سهامی خاص
وجود مقررات بیشتر در شرکت های سهامی ، برخلاف شرکت های تضامنی از اهمیت و پیچیدگی بیشتری برخوردار است. زیرا وجود قوانیتی مانند نحوه تقسیم سود و زیان و نحوه نگهداری دفاتر مالی و نحوه تشکیل مجامع عمومی و نحوه گزارش سود و زیان به سهامداران در شرکت های سهامی به مراتب پیچیده تر از شرکت های دیگری میباشد وجود مالیات بردرآمد در شرکت های سهامی به دلیل اعمال کنترل های قانونی و بر اساس قواعد و قوانین مالیات های مستقیم می بایست ابتدا 10 % از درآمد مشمول مالیات به عنوان مالیات شرکت محاسبه و به ترتیب مقرر در قانون مربوطه به عنوان مالیات پرداختنی در نظر گرفته شود. در شرکت سهامی خاص اوراق قابل انتشار نیست.
سهام شرکت های سهامی خاص در بورس اوراق بهادار قابل خرید و فروش نیست. موسسه ی ثبت شرکت بین الملل با بهره گیری از کارشناسان متخصص و مجرب و با چندین دهه تجربه ی موفق، با افتخار آماده ارائه خدمات به شما عزیزان، در زمینه های حقوقی و ثبتی نظیر ثبت شرکت و تهران و دیگر نقاط ایران و ثبت برند و تران و دیگر نقاط ایران و ثبت تغییرات شرکت در کرج و تهران و دیگر نقاط ایران می باشد.
مدارک لازم ثبت شرکت سهامی خاص
- کپی برابر اصل اسناد هویتی (شناسنامه و کارت ملی) همه سهامداران، همه اعضای هیئت مدیره، همه بازرسان (اصلی و علیالبدل)
ارائه مدارک مربوط به سرمایه، شامل گواهی 35 درصد واریزی سرمایه شرکت: (از بانک مربوطه)، - ارائه واریزی هزینه تاسیس اولیه برای ثبت شرکت شامل پرداخت 35 درصد واریزی سرمایه بین سهامداران
- ارائه تمامی مجوزهای فعالیت لازم در صورت نیاز
- کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده حداقل 3 نفر از اعضای هیئت مدیره، 2 نفر از بازرسان
- اطلاعات و مدارک شرکت شامل: موضوع فعالیت، آدرس و کدپستی، میزان سرمایه، نسبت تقسیم سهام بین اعضا، سمت اعضا، حق امضاداران شرکت
- گواهی افتتاح حساب بانکی 35% درصدی بنام شرکت در شرف تاسیس با امضا حق امضاداران که نشان دهنده افتتاح حساب و واریز 35 درصد سرمایه است.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
- انتخاب نام شرکت: نام شرکت باید با موضوع فعالیت آن مرتبط باشد و در هیچ کدام از ادارات ثبت شرکت ها به ثبت نرسیده باشد.
- تعیین موضوع فعالیت: موضوع فعالیت شرکت باید مشخص، قانونی و غیر انتفاعی باشد.
- تهیه و امضای اساسنامه: اساسنامه شرکت، سند بنیادی آن محسوب میشود و قواعد و مقررات حاکم بر شرکت را تعیین میکند.
- تعیین و تعهد سهام: سرمایه شرکت به سهام تقسیم میشود و هر سهم نماینده یک واحد سرمایه گذاری است.
- انتخاب مدیران و بازرسان: مدیران وظیفه اداره امور شرکت را بر عهده دارند و بازرسان بر عملکرد آنها نظارت میکنند.
- تهیه مدارک لازم: مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص شامل اساسنامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسس، اظهارنامه ثبت شرکت، لیست سهامداران و تعهدنامه آنها، گواهی عدم سوء پیشینه مدیران و بازرسان و … است.
- ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها: مدارک تکمیل شده باید به همراه اصل مدارک هویتی سهامداران، مدیران و بازرسان به اداره ثبت شرکت ها در محل اقامتگاه قانونی شرکت ارسال شود.
- اخذ آگهی تاسیس: پس از بررسی مدارک توسط اداره ثبت شرکت ها و در صورت مطابقت با قانون، آگهی تاسیس صادر میشود.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص باید شروطی را در نظر بگیرید و طبق آن ها اقدامات لازم را برای ثبت آن در مراجع مربوطه از سرگیرید و تا اتمام آن ها پیش بروید. این شروط را به صورت کاربردی و اجمالی در ادامه به شما توضیح خواهیم داد. همراه ما باشید.
- در نام شرکت باید حتما کلمه “خاص” قید شود.
- حداقل تعداد سهامداران 3 نفر است و حداکثر آن محدودیتی ندارد.
- اوراق سهام باید متحدالشکل، چاپی و دارای شماره ترتیب باشند و به امضای حداقل دو نفر از افراد مجاز طبق اساسنامه برسند.
- تا زمانی که اوراق سهام صادر نشده، شرکت باید به صاحبان سهام گواهینامه موقت سهم ارائه دهد. صدور ورقه سهم یا گواهینامه موقت تا قبل از ثبت شرکت ممنوع است.
- در صورت انتقال سهم قبل از پرداخت کامل مبلغ اسمی آن، مسئولیت پرداخت مابقی سهم به عهده دارنده جدید خواهد بود.
- شرکت در صورت تمایل به افزایش تمام یا قسمتی از مبلغ پرداخت نشده سهام، موظف به اطلاعرسانی از طریق آگهی در روزنامه کثیرالانتشار به سهامداران است.
- انتقال سهام بانام باید در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد و امضای انتقالدهنده یا وکیل یا نماینده قانونی او در این دفتر الزامی است.
- طبق ماده 5 لایحه قانونی، حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال است. در صورت کاهش سرمایه از این حد، شرکت موظف به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر یا تغییر نوع شرکت ظرف یک سال است.
- طبق ماده 20 لایحه قانونی، اساسنامه شرکت باید به امضای کلیه سهامداران برسد.
- بر طبق ماده 28 لایحه قانونی، تنظیم اظهارنامه و درخواست ثبت شرکت از جمله الزامات قانونی برای تاسیس شرکت سهامی خاص است. صدور ورقه سهم یا گواهینامه موقت سهم تا قبل از ثبت شرکت ممنوع بوده و متخلفان مسئول جبران خسارات خواهند بود.
- طبق ماده 21 لایحه قانونی، شرکتهای سهامی خاص مجاز به پذیره نویسی یا عرضه عمومی سهام خود در بورس و بانک ها نیستند. همچنین تبلیغات برای فروش سهام در این نوع شرکتها ممنوع بوده و در صورت تمایل به انجام این کار، باید از مقررات مربوط به شرکت های سهامی عام تبعیت کنند.
- تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی خاص اختیاری بوده و در صورت تمایل، باید با توافق کلیه سهامداران در اساسنامه قید شود.
ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت
- ابتدا به سایت sherkat.ssaa.ir مراجعه نمایید.
- در سمت چپ صفحه به قسمت سامانه پذیرش تاسیس و ثبت تغییرات مراجعه نمایید.
- اطلاعات خود را به طور کامل وارد نمایید و در این خصوص میتوانید از فیلم آموزشی استفاده کنید.
- کلیه اطلاعات متقاضی و وکیل پرونده وارد کرده و نوع شرکت” سهامی خاص ” انتخاب می کنیم.
- اسامی در خواستی ( پنج نام انتخابی ) به ترتیب اولویت وارد می شود اسامی با از سه کلمه با ریشه فارسی انتخاب شود (از سه قسمت تشکیل شده و کمتر نباشد ).
- سرمایه شرکت را با انتخاب گزینه “با نام عادی ” وارد می کنیم (سرمایه اولیه حداقل 1 میلیون ریال می باشد).
- اعضاء شرکت و بازرسین را به ترتیب با اطلاعات دقیق شناسنامه ای و سهام مورد نظر وارد می کنیم . رئیس هیات مدیره ،نائب رئیس هیات مدیره ، مدیرعامل ، عضو هیئت مدیره .
- سمت افراد و حق امضاداران مشخص می شود ( رئیس هیئت مدیره ، نایب رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل، عضو هیئت مدیره و بازرس اصلی و بازرس علی البدل).
- نوع روزنامه رسمی به درخواست موکل “ابرار ” یا ” جمهوری اسلامی ” انتخاب می شود.
- کپی کردن اطلاعات مدارک تنظیم شده در خواستی از طریق سامانه وارد می شود به ترتیب ، صورتجلسه ، اساسنامه ، اظهارنامه شرکت .
پس از بازدید مجدد از اطلاعات وارد شده گزینه ” پذیرش نهایی ” را انتخاب کرده برگه رسید پذیرش اینترنتی را دریافت می کنیم. توجه : در صورت انتخاب گزینه “پذیرش نهایی” هیچ تغییرات قابل اعمال در پرونده نمی باشد). ظرف دو الی سه روز کاری نام ها مورد بررسی قرار گرفته و یکی از اسامی انتخاب می گردد .
در صورت رد نام باید با موکل تماس گرفته برای ارائه اسامی جدید اقدام نمایند. پس از تایید یکی از اسامی مدارک آماده امضا توسط اعضاء و بازرسین شرکت می باشد. دو نسخه کپی از مدارک تایید شده از طریق سامانه ثبت را باید اعضا و بازرسین و سهامداران شرکت با امضا تایید نمایند.
حداقل تعداد اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
- هیئت مدیره به فاصله شش ماه یک بار باید لیستی از دارایی و دیون شرکت را به بازرسان تحویل دهد.
- هیئت مدیره موظف به رسیدگی به اموری از قبیل : خرید و فروش ، استخدام کارمند است.
- تعداد اعضای هیئت مدیره در شرکت سهامی عام دست کم 5 نفر و در شرکت های سهامی خاص دست کم 3 نفر است.
تفاوت ثبت شرکت سهامی خاص شخصی و واگذاری به مجتمع بین الملل
ثبت شرکت سهامی خاص | در صورتی که مراحل انجام ثبت توسط مجتمع حقوقی ثبت شرکت و برند بین الملل انجام گردد | در صورتی که مراحل ثبت شرکت سهامی خاص توسط خود شما انجام شود |
تنظیم و تکمیل مدارک شرکت سهامی خاص | اقدام به تدوین و تکمیل مدارک واسناد شرکت (اظهارنامه،اساسنامه،صورتجلسه مؤسس و هیئت مدیره) و طراحی و تدوین موضوع و فعالیت شرکت | با توجه به مسایل ومفاد قانونی زیادی که در زمان تاسیس شرکت های سهامی وجود دارد ترجیحاً توسط وکیل پایه دادگستری و یا کارشناسان مجرب درحوزه ثبتی مدارک شرکت تنظیم گردد |
ارجاع به سیستم سامانه اداره ثبت شرکتی | پرونده ثبتی به سامانه ثبت شرکتی با توجه به نوع و تعداد در اعضای هیئت مدیره و سهامداران و همچنین فعالیت شرکت ارجاع و پیگیری از کارشناس اداره ثبت شرکتی و پذیرش نهایی | ارجاع به سامانه ثبت شرکتی ( در صورتی که توسط کارشناس مجرب تنظیم نگردد امکان اخطار در پرونده وجود دارد)رد پذیرش |
تایید اسم شرکت در شرف تاسیس سهامی خاص | با توجه به کارگروه مجرب و متخصص در مجتمع ثبت بین الملل تایید نام های شرکت بالای 90درصد می باشد که در همان مرحله تایید و انجام می گردد (در صورتیکه اسم اعلامی از طرف کارشناسان باشد) | مراجعه به سامانه و گرفتن ابلاغیه نام شرکت در صورت رد شدن نام شرکت ارسال مجدد نام و تاخیرحداقل 10روزه در پرونده توسط خودتان |
سرمایه اولیه شرکت | در این مرحله با دریافت مدارک پرونده و تحویل به شما جهت رجوع به بانک و واریزی سرمایه اولیه که 35درصد مبلغ کل سرمایه می باشد | همین روال را شما باید انجام دهید |
چاپ مدارک شرکت پس از اتمام تاییدیه اولیه توسط کارشناس اداره | کلیه مدارک شرکت سهامی خاص (اظهارنامه،اساسنامه،صورتجلسات) پرینت گرفته می شود وتوسط کلیه اعضا هیئت مدیره و سهامداران امضاء خواهد شد و 35درصد سرمایه شرکت واریز بانک به حساب شرکت می شود | در صورت تایید مدارک امضا و درصورت رد مدارک ثبت نام مجدداً باید از نو انجام شود |
پست مدارک شرکت در شرف تاسیس | بعد از تکمیل مدارک ارسال به اداره ثبت شرکتی و زمان تایید مدارک ارسالی بررسی توسط کارشناس پرونده دراداره ثبت شرکت و پیگیری های لازم توسط وکیل مجتمع بین الملل | در صورت تایید مدارک ارسال به اداره و پیگیری جهت تایید کارشناس اداره ثبت شرکتی |
ثبت مرسوله پستی در صورتی که مشکلی در پرونده ثبت شرکت نباشد | در سامانه ثبت شرکتها شماره مرسوله پستی ثبت شرکت درج و منتظر ابلاغیه کارشناس اداره می مانیم( پیگیری توسط وکیل مجتمع ) | در سامانه ثبت شرکتها شماره مرسوله پستی درج و منتظرابلاغیه کارشناس اداره می شوید |
صدور پیش آکهی شرکت سهامی خاص از طریق سامانه ثبت شرکتها | دریافت ابلاغیه تاسیس شرکت از سیستم سامانه و تحویل به وکیل مجتمع و اجرای مراحل اداری در اداره ثبت شرکتها و انجام دفترنویسی و ثبت در دفترنویسی توسط وکیل مجتمع بین الملل | شخص باید پیش آگهی تاسیس را گرفته و شخصاً به اداره مراجعه و اجرای مراحل اداری ثبت شرکت و تعیین زمان جهت دفترنویسی |
تحویل مدارک ثبت شرکت سهامی خاص و اتمام پرونده ثبتی | دریافت کلیه مدارک ثبت شرکت از اداره ثبت شرکتها و تحویل به موکل محترم | خود شخص می بایست اقدام به اجرای مراحل اداری و امضاء دفترنویسی و اقدام به دریافت پرونده از اداره ثبت شرکتها نماید. |
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
پس از تکمیل مدارک 3 الی7 روز کاری برای ثبت شرکت سهامی خاص زمان لازم است. هر چقدر تخصص در زمینه ثبت شرکت داشته باشید می توانید در زمانی کمتر امور ثبت شرکت سهامی را به سرانجام رسانید و ما در مجتمع ثبت بین الملل راهنمای تخصصی شما خواهیم بود تنها کافی است با شماره 02633193 تماس بگیرید.
سلام شرایط ومدارک ثبت سهامی خاص چیا هستش؟؟
درود بر شما شرط اصلی برای ثبت شرکت سهامی را می توان تعداد سهامداران که باید حداقل 3 شخصیت باشد، تعداد بازرسین 2نفر و حداقل سرمایه1 میلیون ریال است
سلام خیلی مطالب مفید و کامل بود.
درود برشما. سپاس از اعتمادتان
سلام جهت ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص چه مدارکی لازمه و اینکه کل دوره اش چه مدت طول میکشه، یعنی از صفر تا صدش چه زمانی رو لازم داره تا بتونم به واردات و صادرات برسم.ممنون میشم راهنماییم کنید.
درود بر شما دوره ثبت شرکت در صورت کلی 3 تا 10روز کاری است که این زمان با داشتن تخصص کاهش می یابد برای انجام این امر باید 3شریک و 2 بازرس را با مدارک شناسایی آنها به ثبت می رسد. با شماره 02633193 تماس بگیرید و در این زمینه مشاوره تخصصی بگیرید.