در ثبت شرکت با مشارکت شرکت های دولتی بخشی از سهام این شرکت ها را به شرکت دولتی مربوطه واگذار می کند. در این حالت شرکت های نیمه دولتی ایجاد می شوند. شرح بیشتری از این مبحث را که در زمینه ثبت شرکت می باشد در ادامه بخوانید.
شرکت دولتی به چه شرکتی گفته می شود ؟
بنا بر ماده 4 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1389 شرکت های دولتی بنگاه اقتصادی است که به موجب قانون برای انجام قسمتی از تصدی های دولتی به موجب سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری جزء وظایف دولت محسوب می گردد ایجاد و بیش از 50 % سرمایه و سهام آن متعلق به دولت می باشد.
هر شرکت تجاری که از طریق سرمایه گذاری وزارتخانه ها، موسسات دولتی و شرکت های دولتی منفرداَ یا مشترکاَ ایجاد شده مادام که بیش از پنجاه درصد سهام آن ها منفرداَ یا مشترکاَ متعلق به واحدهای سازمانی فوق الذکر باشد شرکت دولتی است و تشکیل آن ها تحت هر یک از عناوین صرفاَ با تصویب مجلس شورای اسلامی مجاز است.
همچنین تبصره 2 قانون یاد شده تصریح می نماید شرکت هایی که به حکم قانون یا دادگاه صالح، ملی و یا مصادره شده و شرکت دولتی شناخته شده یا می شوند شرکت دولتی تلقی می گردند. مضاف براین، تبصره 3 همان قانون اشاره دارد که شرکت های دولتی که در این قانون ذکر شده بر کلیه شرکت هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آن ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است نیز اعمال خواهد شد. بدین معنا که شرکت هایی که در ماده 20 قانون تجارت را می توان مبنی تشکیل شرکت دولتی قرار داد اما شرکت های دولتی لازم نیست خود را به شکل یکی از شرکت های تجاری در ماده 20 قانون تجارت درآورد.
نحوه ثبت شرکت با مشارکت شرکت های دولتی
با توجه به نیازهای روز افزون جامعه و در جهت به دست آوردن مزایای رقابتی برای کسب سود بیشتر اغلب افراد جامعه در پی کسب امتیازات خاص دولتی می باشد و در همین راستا یکی از راههای تحقق این امر ثبت کردن شرکت به همراه یکی از ارگان های دولتی خاص می باشد.
بدین شیوه که در حدود 49 % از سهام را به یکی از این ارگان ها که مرتبط با موضوع فعالیت آنها نیز می باشند واگذار کرده و در قالب یکی از شرکت های، شرکت سهامی خاص یا شرکت سهامی عام یا شرکت با مسئولیت محدود و غیره به ثبت رسیده و برای ایفای وظایف و اختیارات خود در این شرکت تنها نیازمند معرفی یک نماینده حقیقی می باشند تا از جانب ایشان اعمال مختص به اشخاص حقیقی را ایفا نماید چرا که شخصیت های حقوقی تمامی حقوقی را که اشخاص حقیقی دارا هستند را، دارا می باشند.
مگر آنچه را افراد به تبع انسان بودنشان دارا هستند .با عنایت به این موضوع، این چنین شرکت ها از اکثر مزایای شرکت های دولتی نیز بهره مند خواهند شد که می تواند نقطه عطفی در جهت میزان درخواست ها برای ثبت کردن انواع شرکت ها باشد
موسسه حقوقی بین الملل یکی از برجسته ترین موسسات در سطح کشور برای طراحی موضوع چنین فعالیت هایی می باشد و در کارنامه خود نقاط عطف بسیاری را در این خصوص داراست .
شرکت های دولتی از چه زمانی دارای شخصیت حقوقی می شوند
به موجب ماده 578 قانون تجارت، موسسات و تشکیلات دولتی به محض ایجاد و بدون احتیاج به ثبت دارای شخصیت حقوقی می شوند. علاوه بر این، ماده 17 قانون تشکیلات شورای اسلامی مصوب 1361، مقرر می دارد: کلیه موسسات دولتی و شوراهای محلی بدون نیاز به ثبت از شخصیت حقوقی برخوردارند
در صورت نیاز به اطلاعات در زمینه شرکت های دولتی پیشنهاد ما مطالعه مقاله مرتبط با آن است.