برای ثبت تغییرات شرکت ها باید در ابتدا تمامی شروط آن را بدانید و سپس به صورت استوار در این مسیر گام بردارید. از این رو تمامی نکاتی که برای پیگیری ثبت تغییرات شرکت نیاز شما می شود را در متن زیر به شما ارائه می کنیم تا راهنمای مناسب و تضمینی شما باشد. با ما همراه باشید.
ثبت تغییرات شرکت و پیگیری پس از آن
پس از به پایان رسیدن فرایند ثبت شرکت و تخصیص شماره ثبتی و شناسه ملی چنانچه سهامداران و هیئت مدیره شرکت قصد ایجاد تغییر در شرکت را داشته باشند طی مجمع عمومی فوق العاده و یا مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده با تمام و یا اکثریت حضور شرکا یا صاحبان سهام در این مورد اتخاذ تصمیم می نمایند.
هرگونه ثبت تغییرات شرکت از قبیل تغییر نام، تغییرآدرس، تغییر یا الحاق به موضوع، انحلال، ورود و خروج شریک، افزایش و یا کاهش سرمایه، تبدیل سهام بانام به بی نام، تعیین اعضاء هیئت مدیره، انتخاب بازرس، تعیین حق امضاء در مجامع ذیل قابل تصویب می باشد.
تغییرات شرکت به سه حالت تنظیم می شود:
- مجمع عمومی عادی.
- مجمع عمومی فوق العاده.
- هیأت مدیره.
در ذیل به طور مختصر به وظایف هر یک از آن ها می پردازیم.
پیگیری ثبت تغییرات در شرکت
با فعالیت به صورت شرکت، کلیه ی امور تجاری و غیر تجاری شرکت به صورت رسمی و قانونی صورت گرفته و اعتبار بیشتری خواهد داشت.
از طرفی فعالیت تحت عنوان شرکت به علت امتیازاتی که قانون برای شرکت ها در نظر گرفته است (مانند : اعطای وام، امکان حضور در مناقصات و مزایدات) و حمایت هایی که از اشخاص حقوقی به عمل می آورد، موجب اطمینان خاطر شرکت ها جهت فعالیت با امنیت شغلی بیشتر نسبت به فعالیت شخصی می گردد .
تمامی امکانات و امور مربوط به ثبت تغییرات شرکتها باید در اداره ثبت شرکت های محل اصلی شرکت انجام گیرد تا بتوان با ارائه مدارک های لازم اقدامات مربوط به تشکیل مجامع و در ادامه حضور موسسین و هیئت مدیره جهت انجام تغییرات شرکت با امضای صورتجلسه تغییرات شرکت انجام گیرد.
عدم ثبت تغییرات شرکت
در صورتی که شرکت به صورت یکی از شرکت های مندرج در قانون درنیاید و به ثبت نرسد.
- شرکت مزبور تضامنی محسوب خواهد شد که شرکای عادی حاضر به عدم ثبت و قبول مسئولیت تضامنی نیستند و این خود ضمانت اجرای ثبت است .
- غرامت مندرج را باید بپردازد .
- مجازات های مندرج در قانون ثبت شرکت ها را تحمل نماید .
- علاوه بر مجازات های مزبور طبق ماده 198 چنین شرکتی محکوم به بطلان است که در نتیجه عدم رعایت و اجرای مقررات راجع به ثبت شرکت اعلام می شود ولی هیچ کدام از شرکا نمی توانند این بطلان را در مقابل اشخاص ثالثی که با آن ها معامله کرده اند عذر قرار دهند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت تغییرات شرکت
- ارائه کپی اساسنامه شرکت.
- ارائه روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت.
- ارائه فهرست اسامی شرکا یا سهامداران با میزان سهام یا سهم الشرکه ایشان.
- ارائه کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی موسسین.
- ارائه اصل مدارک شناسایی اشخاص در حال خروج و حضور جهت امضاءدر دفاتر اداره ثبت شرکت ها.
- در صورت انحلال شرکت حضور تمامی شرکا و مدیر تسویه ضروری می باشد.
مدارک مورد نیاز ثبت صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه
- کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای جدید ، بازرسین و سهامداران ( برابر اصل )
- کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای قدیم و جدید
- تعداد سهام شرکت و اعضای قدیم و جدید
- اسامی اشخاصی که حق امضا دارند
- آدرس و کد پستی شرکت
- سمت اعضای جدید و قدیم
- کپی آخرین آگهی تغییرات
- مبلغ سرمایه و ارزش ریالی
- کپی کارت پایان خدمت اعضا و بازرسین جدید به بعد برابر اصل شده در دفاتر اسناد رسمی
- در صورت نقل و انتقال سهام برگه دارایی
مدارک مورد نیاز جهت پست صورتجلسه تغییرات
- اصل و کپی از کلیه مدارک ثبتی شرکت ( شامل آگهی تاسیس )
- کپی آخربن آگهی تغییرات
- اصل شناسنامه یکی از سهامداران ( ترجیحاَ مدیر عامل شرکت )
- کپی کارت پایان خدمت اعضا و بازرسین جدید به بعد ( برابر اصل شده در دفاتر اسناد رسمی )
- اصل مهر شرکت
- در مورد شرکت هایی که از تاریخ ثبتشان یک سال گذشته باشد، کپی شناسنامه و کپی کارت ملی همه اعضا و سهامداران الزامی می باشد.
- در مورد تغییرات ورود اعضای جدید به شرکت، کپی شناسنامه ، کپی کارت ملی و کارت پایان خدمت الزامی می باشد.
- در صورت نقل و انتقال سهام برگه دارایی
- در مورد تبدیل نوع شرکت ، امضای اوراق جدید الزامی می باشد.
- در مورد انحلال شرکت ، خروج از شرکت و یا کاهش سهم سهامداران یا اعضا، امضا و اثر انگشت روی وکالتنامه همزمان با حضور ایشان در محل موسسه یا اداره ثبت شرکت ها الزامی می باشد.
پیگیری صورتجلسه تغییرات شرکت ها
پیگیری درخواست ثبت شرکت و تغییرات شرکت پیگیری درخواست برای پیگیری مدارکی که قبلاً در سامانه اینترنتی ورود اطلاعات شده است باید بر روی لینک «پیگیری درخواست» کلیک نمایید.
در این صفحه ابتدا «نوع درخواست» را انتخاب می نمایید که ممکن است ثبت تاسیس یا صورتجلسه تغییرات باشد. سپس «شماره پیگیری» که قبلاً توسط سامانه به متقاضی اعطا شده را در قسمت مربوطه وارد نموده و کلید را کلیک می نمایید.
در این هنگام وارد مراحل مختلف ثبت و پیگیری خواهید شد. اگر به هر دلیلی شماره پیگیری خود را فراموش یا گم کرده باشید.
می توانید لینک «شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام» را کلیک نمایید. در این حالت اگر نوع درخواست صورتجلسه تغییرات باشد می توانید با پاسخ به چند سوال وارد سامانه شده و پیگیری را انجام دهید.
پیگیری آخرین تغییرات شرکتها
آخرین تغییرات شرکتها در روزنامه رسمی ابلاغ می شود و براساس صورتجلسه درج شده و صورتجلسه تغییرات آگهی داده می شود آخرین تغییرات همواره برای ارائه به بانکها ،تدوین صورتجلسه های آینده تغییرات و شرکت در مناقصات استفاده می گردد.
هزینه ثبت تغییرات شرکت
توضیح آنکه در هر موقع که تصمیماتی راجع به تمدید مدت شرکت زائد بر مدت مقرر یا انحلال شرکت قبل از مدت معینه یا تغییر در تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تغییر اسم شرکت یا تبدیل دیگر در اساسنامه یا تبدیل و خروج بعضی از شرکای ضامن از شرکت اتخاذ شود و همچنین در هر موقع که مدیر یا مدیران شرکت تغییر یابد و یا تصمیمی نسبت به مورد معین در ماده 58 قانون تجارت اتخاذ شود مقررات راجع به ثبت و انتشار باید در مورد تغییرات حاصله رعایت شود.
هزینه پیگیری روزنامه رسمی تغییرات شرکت
هزینه روزنامه رسمی تغییرات بستگی به موضوع فعالیت تعداد شرکا و میزان سرمایه دارد زیرا هرچه تعدادشان بیشتر باشد محتوای قابل چاپ در روزنامه رسمی بیشتر می شود و هزینه بالاتر می رود باید خاطر نشان کرد هزینه ها مشخص هستند و براساس قانون تجارت ارائه می گردد.
نحوه محاسبه هزینه روزنامه رسمی
نحوه محاسبه هزینه روزنامه رسمی، بستگی به میزان موضوع و تعداد اعضاء شرکت دارد. هر چقدر موضوع فعالیت طولانی تر و تعداد اعضا بیشتر باشد، تعداد خطوط آگهی شما بیشتر شده و مبلغ بیشتری برای درج آگهی در روزنامه رسمی باید پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است هزینه روزنامه رسمی، به صورت آنلاین و علی الحساب محاسبه می گردد که با توجه به آنچه گفته شد، می توان در همان سامانه نسبت به پرداخت اینترنتی آن اقدام نمود.
استعلام شرکت در روزنامه رسمی
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که شرکت های تجاری تاسیس نموده اند و فعالیت های بازرگانی انجام می دهند موظفند که اطلاعات شرکت خود را در یک روزنامه رسمی و کثیرالانتشار منتشر کنند.
در واقع می توان گفت که هر شرکت در طی فعالیت های خود ارتباط نزدیکی با یک روزنامه رسمی بر قرار می کند که این روزنامه ها نیز برای فعالیت های مختلف و کاربرد های فراوان استفاده می شوند مانند استعلام برند که اشخاص قبل از ثبت برند نام انتخابی خود را در آن جستجو می کنند.
معمولا اطلاعات و مسائلی که در روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار به چاپ می رسند به منظور اطلاع رسانی به ذی نفعان شرکت ها و کسب و کارها و همچنین سایر افراد جامعه می باشد.
به همین دلیل مهم است که اطلاعاتی را که به روزنامه رسمی وارد می شوند کاملا دقیق و شفاف باشند. همچنین هر شخص موظف است که زمان درج آگهی خود در روزنامه رسمی برخی از اطلاعات را درج و به آنها اشاره نماید.
هزینه تغییر آدرس شرکت
باید توجه داشت که از زمان ثبت شرکت تا دو ماه پس از آن برای تعیین یک مکان اداری وقت دارید زیرا در این بازه زمانی باید برای تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام کنید و ارائه سند یا اجاره نامه یک مکان اداری از مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی است.
قانون ، آدرس ثبت شده را به عنوان نشانی معتبر شرکت میشناسد و در سامانه های محتلف قابلیت استعلام دارد ؛ بنابراین تغییر آدرس یا افتتاح شعبه های جدید را باید به سرعت به مراجع ذیربط اطلاع دهید.
به هر حال بعد از ثبت شرکت به هر دلیلی ممکن است که تصمیم بر تغییر آدرس شرکت گرفته شود. اتخاذ چنین تصمیمی بر عهده مجمع فوق العاده عمومی است. البته چنانچه در اساسنامه شرکت قید شود میتوان اجازه تغییر آدرس و ثبت شعبه های جدید را به هیئت مدیره سپرد.
پیشنهاد می شود که در اساسنامه به جای آدرس دقیق شرکت ، شهر محل اقامت شرکت قید شود تا با هر جابه جایی مجبور به اصلاح اساسنامه نشوید.

انواع صورتجلسه تغییرات در شرکت
در شرکت ها می توان تغییرات ذیل را با توجه به اساسنامه آن انجام داد که عبارتند از:
- تغییر نام شرکت
- تغییر موضوع شرکت
- تغییر محل شرکت
- نقل و انتقال سهام (در صورتی که طبق اساسنامه بر عهده هیات مدیره باشد.)
- نقل و انتقال سهام (در صورتی که اساسنامه بر عهده مجمع عمومی فوق العاده باشد)
- تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه
برای کسب اطلاع در زمینه صورتجلسه تغییرات می توانید به مقاله مرتبط با آن مراجعه کنید : صورتجلسه تغییرات در شرکت
1. تغییر نام شرکت ها و مدارک مورد نیاز
برای تغییر نام شرکت ها مدارک ذیل مورد نیاز است که عبارتند از: الف-قبل از صورت چلسه تغییر نام، متقاضی باید نسبت به پرداخت حق الثبت اقدام و سپس به واحد تعیین نام، جهت اخذ و ثبت، نام جدید مراجعه نماید. ب-تشکیل جلسععه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه به امضاء هیات رئیسه رسیده باشد.
ج-رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت د-بعد از تنظیم صورت جلسه ، اصل صورت جلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضاء آنان رسیده، فیش پرداخت حق الثبت جهت تغییر نام و اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده تحویل ثبت شرکتها خواهد شد ، و بعد از تحویل کلیه مدارک و قبول و تائید نام تعیینی ، به وسیله مسئول تعیین نام اداره ثبت شرکتها تغییر نام امکان پذیر خواهد بود.
2.تغییر موضوع شرکت ها
برای تغییر موضوع شرکت باید مراحلی را طی و مدارکی را ارائه کرد که آن مراحل و مدارک مورد نیاز عبارتند از :
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضاء هیات رئیسه رسیده باشد.
- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضاء هیات رئیسه رسیده باشد.
- اخذ مجوز در صورت نیاز بنا به اعلام کارشناس
- بعد از تنظیم صورت جلسه اصل صورت جلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضاء آنان رسیده
- اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده تحویل اداره ثبت شرکتها خواهد شد.
3.تغییر محل شرکت ها
مراحل و مدارک مورد نیاز جهت تغییر محل شرکت ها
الف-تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه به امضاء هیئت رئیسه رسیده باشد.
ب-رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت . قابل ذکر است هر گاه اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه به هیات مدیره شرکت تفویض شده باشد، هیات مدیره با تنظیم صورت جلسه نسبت به ثبت تغییر محل شرکتا قدام می کند و هرگاه تغییر محل شرکت از یک شهرستان به شهرستان دیگر باشد، باید پرونده شرکت به شهرستان مربوطه با در خواست هیات مدیره با تصویب و تنظیم صورت جلسه ارسال گردد.
4.نقل و انتقال سهام ،در صورتی که طبق اساسنامه بر عهده هیات مدیره باشد.
مراحل و مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال سهام در صورتی که طبق اساسنامه بر عهده هیات مدیره باشد عبادتند از:
- تشکیل جلسه هیات مدیره بر اساس رعایت مفاد اساسنامه در خصوص حر نصاب اکثریت اعضاء
- تنظیم صورت جلسه که به امضاء اعضای هیات مدیره و امضای خریداران و فوشندگان رسیده باشد.
- فتوکپی شناسنامه سهامداران جدید
- اخذ برگ مفاصا حساب تقل و انتقال سهام از سازمان امور مالیاتی کشور.
- فهرست صاحبان سهام قبل و بعد از نقل و انتقال سهام
- بعد از تشکیل جلسه و تنظیم صورت جلسه، اصل صورت جلسه همراه با مدارک فوق الذکر تحویل اداره ثبت شرکتها خواهد شد.
5. نقل و انتقال سهام ، در صورتی که اساسنامه بر عهده مجمع عمومی فوق العاده باشد.
مراحل و مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال سهام عبارتند از : الف-تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضای هیات رئیسه و خریدار و فرشنده سهام رسیده باشد.
ب-فتوکپی شناسنامه سهامدار یا سهامداران جدید.
ج- اخذ برگ مفاصا حساب تقل و انتقال سهام از سازمان امور مالیاتی کشور.
د-فهرست صاحبان سهام قبل و بعد از نقل و انتقال
ط-فهرست جداگانه صاحبان سهام بعد از نقل و انتقال. ذر تنظیم فهرست سهامداران قبل و بعد از نقل و انتقال باید تاریخ جلسه و نام و نام خانوادگی سهامداران و تعداد سهام قید گردیده و به امضای همگی آنها رسیده باشد.
ه- در صورتی که جلسه مجمع عمومی فوق العاده با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده باشد، ارائه روزنامه شرکت که آگهی دعوت در آن درج شده است باید همراه با صورتجلسه تنظیمی و سایر مدارک فوق الذکر توسط نماینده قانونی شرکت تحویل اداره ثبت شرکتها شده و بعد از ثبت صورت جلسه ذیل دفاتر ثبت امضاء شود.
6.تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه
مجمع عمومی عادی سالیانه جهت گزارش هیات مدیره ، ترازنامه حساب سود و زیان سال مالی و انتخاب هیات مدیره جدید تشکیل می شود و جهت ثبت تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه مدارک مورد نیاز ذیل باید تهیه و مراحل ذیل رعایت شود.
- تشکیل مجمع و تنظیم صورت جلسه با امضای هیات رئیسه.
- تنطیم لیست سهامداران در مجمع که به امضای سهامداران حاضر رسیده باشد.
- فتوکپی شناسنامه بازرسین در صورتی که جدیدا انتخاب شده باشند.
- در صورتی که مجمع عمومیی عادی یا حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد، ارائه اصل روزنامه، دعوتنامه و انجام سایر تشریفات مندرج در قانون تجارت و اساسنامه شرکت الزامی است.
- نماینده شرکت بعد از تنظیم صورت جلسه،صورت جلسه و سایر مدارک را به اداره ثبت شرکتها تحویل و با پرداخت هزینه های قانونی ، ذیل دفاتر ثبت را امضاء خواهد نمود.
7.انتخاب داخلی هیات مدیره شرکت ها
برای برگزاری انتخابات داخلی هیئت مدیره شرکت سهامی خاص مدارک و مراحل ذیل باید تهیه و انجام شود.
- تشکیل جلسه و تنظیم صورت جلسه که به امضا ی کلیه اعضای هیات مدیره رسیده باشد.
- اگر جلسه با حضور اکثریت تشکیل شود دعوت وفق اساسنامه شرکت و قانون تجارت صورت گرفته و بایستی مدارک مثبته آن ضمیمه صورت جلسه شود.
- مدارک به اداره ثبت شرکتها تحویل و ثبت خواهد شد و ذیل دفاتر ثبت توسط نماینده شرکت امضاء خواهد شد.
- اگر قرار باشد که یک نفر به صورت مجمعا ریاست هیات مدیره و مدیر عامل را تصدی نماید باید این موضوع به مجمع عمومی عادی با رعایت ماده 124 قانون تجارت به تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع رسیده باشد.
ماده 124 قانون تجارت مقرر میدارد: هیات مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی رابه مدیریت عامل شکرت برگزیند و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند.
در صورتی که مدیر عامل عضو هیات مدیره باشد دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت او در هیات مدیره بیشتر نخواهد بود.
مدیر عامل شکت نمیتواند در عین حال رئیس هیات مدیره همان شرکت باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی. تبصره : هیات مدیره در هر موقع می تواند مدیر عامل را عزل نماید.
نمونه صورتجلسه تمدید اعضای هیئت مدیره و بازرسین
بسمه تعالی نمونه صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه برای انتخاب مدیران و بازرسین ، روزنامه و تصویب تراز در شرکتهای سهامی خاص 1ـ خانم/ آقای ………………………… به سمت رئیس جلسه |
انواع صورتجلسه تغییرات شرکتها
- صورتجلسه تغییرات محل شرکت.
- صورتجلسه تغییرات موضوع فعالیت شرکت.
- صورتجلسه تغییرات الحاق به موضوع شرکت.
- صورتجلسه تغییرات اسم شرکت.
- صورتجلسه تغییرات افزایش سرمایه شرکت.
- صورتجلسه تغییرات کاهش سرمایه.
- صورتجلسه تغییرات ورود شریک یا سهامدار جدید به شرکت.
- صورتجلسه تغییرات خروج شریک یا سهامدار.
- صورتجلسه تغییرات نقل و انتقال سهام یا سهمالشرکه.
- صورتجلسه تغییرات انتخاب اعضای هیئتمدیره.
- صورتجلسه تغییرات انتخاب بازرسین (سهامی خاص)
- صورتجلسه تغییرات تصویب ترازنامه و سود و زیان سال مالی (سهامی خاص)
- صورتجلسه تغییرات اصلاح مفاد اساسنامه شرکت.
- صورتجلسه انحلال شرکت.
- صورتجلسه تاسیس یا انحلال شعبه.
- صورتجلسه پرداخت سرمایه تعهدی.
- صورتجلسه تغییرات تبدیل نوع سهام ( با نام به بی نام و بالعکس)
- صورتجلسه تغییرات یا تمدید مدیر تصفیه.
صورتجلسه ثبت تغییرات شرکت
در ماده 106 قانون تجارت مواردی که تصمیمات مجمع عمومی مبتنی بر یکی از امور زیر باشد، یک نسخه از صورتجلسه مجمع باید جهت ثبت به مرجع ثبت شرکتها ارسال گردد:
- انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان.
- تصویب ترازنامه.
- کاهش یا افزایش سرمایه و هر نوع تغییر در اساسنامه.
- انحلال شرکت و نحوهی تصفیه آن.
مراحل ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت
- ارجاع مدارک و تکمیل فرم اطلاعات طبق تغییرات درخواستی توسط متقاضی.
- تهیه صورتجلسه تغییرات شرکت.
- ارسال صورتجلسه تغییرات و وکالت نامه جهت امضاء.
- به امضا رساندن و ممهور کردن صورتجلسات تغییرات و وکالت نامه توسط متقاضی.
- ارسال صورتجلسات تغییرات امضا شده توسط درخواست کننده.
- انجام ثبت نام الکترونیک در سامانه مربوطه.
- ارسال پستی صورتجلسات به اداره ثبت شرکتها.
- پیگیری روند اداری ثبت تغییرات شرکت از اداره ثبت شرکتها.
- واریز هزینه های پرداختی و ارئه فیش مربوطه.
- دریافت آگهی مهر برجسته قوه قضائیه.
- پرداخت هزینه روزنامه رسمی.
- ارسال آگهی و روزنامه به متقاضی.
سلام
چطور میتونم یکی از اعضا شرکت رو خارج کنم؟
درود بر شما با دلایل کافی و با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده در شرکت با حداکثر آرا می توانید عزل اعضا را تقاضا و تایید کنید
سلام وقت بخیرچطور میتونم مدت زمان حضور اعضا رو ور شرکتم تمدید کنم ؟
درود بر شما در هر شرکت بسته به نوع آن، قوانینی جهت تغییر یا تمدید هیئت مدیره وجود دارد باید نوع شرکت را مشخص کنید