تبدیل شرکت سهامی عام به خاص
تبدیل شرکت سهامی عام به خاص در واقع طی کردن یک سری مراحل و فرایند هایی است که در نهایت نوع شرکت از سهامی عام به سهامی خاص تغییر پیدا می کند. وقتی که ما به تبدیل شرکت سهامی عام به سهامی خاص اقدام می نماییم در واقع شخصیت حقوقی شرکت از بین نرفته و نیاز نیست که یک شرکت را مجدداً ثبت نماییم بلکه با تکمیل یکسری مراحل فرایند ها می توانیم به تبدیل شرکت سهامی عام اقدام نماییم.
تفاوت اصلی که میان شرکت سهامی خاص و سهامی عام وجود دارد در میزان سرمایه و سهام موجود در شرکت و صاحبان شرکت می باشد.
فرایند تبدیل شرکت سهامی عام به سهامی خاص توسط مجمع عمومی فوق العاده شرکت تصمیم گیری و ثبت می گردد. برای تبدیل شرکت سهامی نیاز است که حداقل دو سال از زمان راه اندازی و شروع به کار شرکت گذشته باشد و در نامه های لازم به صورت کامل توسط مجمع عمومی شرکت به تصویب رسیده باشد.
برای تبدیل شرکت سهامی نیاز است که اساسنامه شرکت با توجه به مقرراتی که در مورد شرکتهای سهامی عام سلب می کند اصلاح و باز نویسی گردد.
راهنمای تبدیل شرکت سهامی عام به خاص
شروط تبدیل شرکت سهامی عام به سهامی خاص
فرآیند مربوط به تبدیل شرکتهای تجاری سهامی عام به سهامی خاص باید توسط موسسین و حق امضاداران در مجمع عمومی فوق العاده شرکت تجاری تصمیم گیری کرده و آن را به ثبت رسانید.
• برای تبدیل شرکت سهامی عام به سهامی خاص لازم است که حداقل تا دو سال از زمان تاسیس شرکت تجاری و شروع به کار شرکت موردنظر سپری شده باشد که به آن وابسته است و لزوماً باید در مجمع عمومی شرکت ها به تصویب رسیده شود.
•به جهت تبدیل شرکتهای تجاری سهامی عام به سهامی خاص نیاز است که اساسنامه شرکت را باید با درنظر گرفتن مقرراتی که در مورد شرکتهای سهامی عام درج می شود اصلاح و باز نویسی می شود.
تبدیل شرکت سهامی خاص به عام
شرایط تبدیل شرکتهای سهامی خاص به عام به شرح ذیل می باشد:
- در صورتی که موضوع به تصویب مجمع عمومی فوق العاده ی شرکت سهامی خاص برسد.
- در صورتی که دو ترازنامه ی شرکت به تصویب مجمع عمومی عادی برسد.
- در صورتی که اساسنامه شرکت با رعایت نمودن مقررات وقوانین مربوط به شرکت سهامی عام،تنظیم و آماده شده باشد.
- در صورتی که سرمایه و دارایی شرکت حداقل به میزانی باشد که جهت شرکت سهامی عام تعیین شده است و یا شرکت سرمایه و دارایی خود را به میزان 5.00.000 ریال افزایش بدهد.
- مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهامی خاص این امر را تصویب کند. ( ماده 278 ل. ا. ق. ت )
- سرمایه آن حداقل به میزانی که برای شرکت های سهامی عام مقرر شده است، یعنی 5 میلیون ریال برسد یا شرکت سرمایه خود را به میزان مذکور افزایش دهد. در این افزایش سرمایه، مبلغ سهام جدید باید تماماَ در حین پذیره نویسی تادیه گردد. ( ماده 278 و 283 ل. ا. ق. ت )
- دو سال تمام از تاریخ تاسیس و ثبت شرکت گذشته و دو ترازنامه آن به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام رسیده باشد. ( ماده 278 ل. ا. ق. ت )
- اساسنامه آن با رعایت مقرراتی که درباره شرکت های سهامی عام وجود دارد، تنظیم یا اصلاح گردد. ( ماده 278 ل. ا. ق. ت )
تبدیل مسئولیت محدود به سهامی خاص
نخست باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و اعضای مجمع موافقت خود را اعلام کنند، سپس باید مدارک به اداره ثبت شرکتها ارائه گردد تا تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص صورت بگیرد.
نکات تبدیل شرکت سهامی خاص
تعداد سهامداران حداقل 3نفر میباشد. انتخاب بازرس اصلی و علیالبدل اجباری است. ، مدت زمان مدیریت حداکثر 2سال میباشد. انتخاب روزنامه کثیرالانتشار در شرکت سهامی اجباری است.
شرایط احراز حدنصاب مجامع عمومی در شرکت سهامی آسانتر است. سرمایه به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است.
مدیران الزاما بایستی سهامدار بوده یا مقدار سهام مقرر در اساسنامه را تهیه به صندوق شرکت بسپارند. حق رای به تعدا سهام خواهد بود. تقسیم سود به نسبت تعداد سهام تقسیم خواهد بود. تقویم آورده غیرنقدی با کارشناس رسمی دادگستری است.
در مبحث تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص، زمانیکه صاحبان یک شرکت بامسئولیت محدود قصد انحلال این نوع شرکت را داشته باشند، باید مدارک زیر را تهیه کرده و روال قانونی انحلال شرکت را انجام دهند.
برای تبدیل شرکت مسئولیت محدود ابتدا شرکت را منحل می کنیم بعد ثبت شرکت سهامی خاص را انجام می دهیم.
مدارک انحلال شرکت با مسئولیت محدود
اصل صورتجلسه انحلال شرکت ، آخرین روزنامه رسمی شرکت ، فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتیکه خارج از شرکا انتخاب شده باشد. ، ارائه مستند دایر بر ارسال دعوتنامه چنانچه مجمع عمومی فوقالعاده با حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد. مدارک مورد نیاز در شرکت سهامی خاص برای تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص را در ذیل برای شما عنوان میکنیم.
مدارک مورد نیاز در شرکت سهامی خاص
دو برگ اظهارنامه ، دو جلد اساسنامه ، گواهی بانک دایر بر پرداخت 35درصد سرمایه تعهدی ، فتوکپی شناسنامه سهامداران و بازرسان ، صورتجلسات مجمع موسس و هیات مدیره
تبدیل شرکت سهامی عام به خاص چگونه صورت می گیرد؟
درباره تبدیل شرکت سهامی لایحه اصلاح قانون تجارت بیانی ندارد.در صورتی که لایحه ذکر شده تبدیل هر شرکت تجاری سهامی عام به خاص را به صورت مفصل بیان نموده است و مقررات و قوانین لازم را جهت عملی نمودن آن ارائه می نماید نمی توان این بیان را حمل بر مسامحه نمود بلکه می توان گفت که قانون چون تمایل نداشته که شرکت سهامی عام به طور اختیاری قابل تبدیل به شرکت سهامی خاص باشد مقررت و قوانینی در این خصوص ارائه نداده است.
به موجب همین امر در محتوای ماده 5 لایحه مذکور،که به سبب آن چنانچه سرمایه شرکت از قبیل شرکت سهامی خاص و یا شرکت سهام عام پس از هر تاسیس به هر دلیل از حداقل تعیین شده (پنج میلیون ریال در شرکت سهامی عام و یک میلیون ریال در شرکت سهامی خاص)، کمتر شود، باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه، تا میزان حداقل مذکور، مبادرت صورت بگیرد و یا شرکت، به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت، تغییر شکل یابد، می توان شرکت سهامی عام را فقط در این مورد ویژه، با استفاده از تجویز مزبور،به شرکت سهامی خاص تبدیل نمود.
در علت این تجویز، می توان گفت که شرکت سهامی عام یک واحد اقتصادی است که مدتی فعالیت داشته است و در حالت مزبور،تقلیل سرمایه، منع قانونی برای ادامه ی فعالیت آن ایجاد کرده است.
حال که از طریق افزایش سرمایه، امکان رفع این منع فراهم نگردیده است، قانون با موافقت با تغییر شکل یافتن آن به نوع دیگری از شرکت های تجارتی، خواسته است از انحلال و انهدام آن جلوگیری کند. ماده ی 283 ق.ا.ق.ت مقرر می داردچنانچه سهام جدیدی که به ترتیب مذکور در ماده ی قبل عرضه شده است تماماً پرداخت نگردد شرکت قادر نمی باشد به شرکت سهامی عام تبدیل گردد.
تبدیل نوع شرکت با موجود بودن کلیه مدارک ثبتی شرکت در قالب تنظیم صورتجلسه در مجمع عمومی فوق العاده امکان پذیر است که صورتجلسات مجمع عادی به طورفوق العاده و هیئت مدیره نیز جهت چیدمان اعضای جدید و انتصاب سمت به آنها ضروری می باشد.
در حال حاضر در سامانه اداره ثبت شرکتها گزینه تبدیل نوع شرکت سهامی خاص به سهامی عام در نظر گرفته شده است که در نتیجه ارتقا شرکت و گسترش حیطه فعالیت می باشد.
لازم به ذکر است که همراه با صورتجلسات ارسالی به اداره با نسخی از اوراق ثبتی شرکت جدید به همراه مدارک شناسایی تمامی اعضا جدید و قدیم نیز ارسال گردد.
شرايطش و اعلام كنيد
درود بر شما در متن درج شده مطالعه فرمایید