جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تاجر کیست و شغل های تاجر چیست؟

تاجر کیست

برای شناخت تاجر ابتدا باید بدانید تاجر کیست ؟ تاج می تواند با ثبت شرکت اقدام به فعالیتی تجاری و قانونی کند. یک تاجر با برقراری ارتباط با سایر بازرگانان و تجار می تواند به کسب و کار خود بپردازد که بدین صورت می توان بهترین تاجر را برای بیزینس انتخاب کنید.

تاجر کیست

تاجر در لغت به معنای بازرگان، مشهور، پولدار، ثروتمند، سوداگر و غنی آماده است و به کسی اطلاق می شود که به داد و ستد و خرید و فروش کالایی می پردازد. هر کس که به خرید و فروش کالایی مشغول باشد تفاوتی ندارد شغل عادی و معمولی او باشد یا به انجام کار دیگری هم مشغول باشد تاجر تلقی می شود .

ماده یک قانون تجارت بیان می کند (( تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجاری قرار می دهد.)) لازم به ذکر است عنوان تاجر را زمانی می توانیم به کسی نسبت دهیم که در مرحله اول داد و ستد های تجاری انجام دهد و مرحله دوم این داد و ستد تجاری شغل عادی او باشد و زمانی تاجر محسوب می شود که انجام این امور به صورت مستمر و پی در پی باشد با ذکر این جمله افرادی که به ندرت به این امور می پردازند از این قاعده مستثنی هستند و میزان عملکرد بستگی به عرف و عادت دارد .

حتما نباید انجام امور تجاری به عنوان شغل اصلی باشد تا عنوان تاجر به شخص الحاق شود به عنوان مثال فردی شغل اصلی و منبع مهم درآمد او از طریق تدریس به دست می آید و به عنوان شغل دوم به انجام معاملات تجاری نیز می پردازد این شخص هم تاجر محسوب می شود و قواعد و مقررات قانون تجارت به این اشخاص بار می شود .

تاجر حتما نباید شخص حقیقی باشد اشخاص حقوقی هم تاجر محسوب می شودص منظور از اشخاص حقوقی در قانون تجارت شرکت های تجارتی می باشند استثنا بر این آمده است و آن مربوط به ثبت شرکت سهامی عام و خاص می باشد که به نظر قانون شرکت سهامی ، شرکت بازرگانی است حتی اگر موضوع عملیات آنها امور بازرگانی نباشد و در آخر تمامی اشخاصی که مبادرت به خرید و فروش یا اجاره اموال منقول می نمایند تاجر شناخته می شود .

ماده یک قانون تجارت (( تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجاری قرار می دهد.)) – کسی : هم می تواند حقیقی باشد هم می تواند حقوقی باشد . شغل : عملی می باشد که به کسب درآمد منجر .

معمولی : تکرار عمل می باشد ، یعنی اگر بخواهیم کاری را شغل در نظر بگیریم هم باید آن عمل تکرار شده و هم کسب درآمد نماید . – معاملات تجارتی : امور تجاری اموری هستند که قانون گذار آن ها را ذاتا تجاری می داند.

بنابراین نمی تواند اعمال تجاری تبعی را ملاک تاجر بودن قرار داد این اعمال وقتی تجاری هستند تاجر انجام می دهد . تاجر باید معاملات تجاری را به نام و حساب خود انجام دهد . تجارت مقید بر اموری هستند که برای تجار ایجاد الزام و تکلیف می کنند .

شغل های تاجر

با دانستن شغل تجارت می توان آن را شغل معمول خود قرار داده و اقدام به انجام معاملات تجاری نماید. در این قسمت، نکاتی را بر اساس ماده 2 قانون تجارت، در خصوص فعالیت تجاری و انواع تاجر، خواهیم گفت شغل تاجر چیست ؟

  • خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول، به قصد فروش یا اجاره، اعم از این که تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد.
  • تصدی به حمل و نقل، به هر صورتی که باشد: اعم از راه خشکی یا آب یا هوا.
  • انجام هر نوع دلالی یا حق‌ العمل کاری ( کمیسیون ) و یا عاملی و همچنین تصدی و عهده دار شدن به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد می‌ شود؛ از قبیل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رساندن ملزومات و غیره.
  • تاسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه، مشروط بر این که برای رفع حوایج شخصی نباشد.
  • تصدی به عملیات حراجی.
  • تصدی به هر قسم نمایشگاه‌ های عمومی.
  • هر قسم عملیات صرافی و بانکی.
  • معاملات برواتی اعم از این که بین تاجر یا غیر تاجر باشد.
  • عملیات بیمه بحری و غیر بحری.
  • کشتی‌ سازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجع به آن

تاجر کیست

فواید شناخت تاجر 

شناسایی اعمال تبعی تجاری، احرازاهلیت تاجر برای تصدی شغل تجارت ، آگاهی از سازمان شغلی تجار مانند : اتاق بازرگانی ، اعمال مقررات ورشکستگی، تعیین مالیت های خاص مانند مالیات بر منافع و معاملات و همچنین مالیات بر مشاغل ، الزام تجار هم از شخص طبیعی یا حقوقی به ثبت نام و خلاصه وضعیت تجارتی خود در دفتر ثبت تجارتی و نگهداری دفاتر تجاری شامل دفتر روزنامه، دفتر کل ، دفتر کپیه است.

چه اشخاصی تاجر محسوب می شوند 

حقوق تجارت کشور ما دو عنوان را برای شناخت تاجر در نظر گرفته است : موضوعی بودن و شخصی بودن موضوعی بودن و شخصی بودن دو کاربرد جدا دارند و این امکان وجود دارد برای شناخت تاجر تمامی مصادیق یکی از دو ملاک را بدون دیگری در نظر گرفت.

شخصی بودن : قابلیت دارا شدن حق و تکلیف که به دارنده قابلیت شخصی بودن گفته می شود. موضوعی بودن : اشخاص حقوقی ( شرکت ها – موسسه ها – سازمان ها )

اشخاص ممنوع برای عنوان تاجر

در بخش های قبل، در زمینه توضیحات این موضوع که تاجر کیست و معنی و تعریف انواع تاجر چیست پرداختیم. در این قسمت، حال بهتر است بدانید چه کسانی، نمی توانند تاجر باشند؟ برای پاسخ به سوالات خود در این زمینه با توجه به مفاد مواد قانون تجارت و قانون مدنی در زمینه اشخاصی که نمی توانند تاجر باشند اشاره می کنیم، این افراد شامل موارد زیر است:

افراد فاقد اهلیت: بر اساس ماده 190 قانون مدنی، یکی از شروط اساسی صحت معاملات، برخورداری از اهلیت می باشد. بنابراین، مجنون دایمی یا مجنون ادواری، در دوره هایی که دچار جنون است و صغیر غیر ممیز، یعنی کودکی که به سن بلوغ شرعی نرسیده (9 سال در دختران، 15 سال در پسران)، قادر به انجام معاملات تجاری نمی باشند.

افرادی که به موجب قانون و محکومیت های تبعی، از انجام برخی مشاغل، نظیر داشتن و یا تاسیس شرکت، منع شده اند.

ورشکستگی تاجر

در دنیای تجارت چیزی که برای یک تاجر از اهمیت بالایی برخوردار است اعتبار اوست و اگر این امر از او ساقط شود به هر دلیل ممکن او نمی تواند بدهی هایش را بپردازد طبق قانون باید اعلام ورشکستگی کند .

به طور واضع تر مدیونی است بدهی پولی دارد و قادر به پرداخت بدهی خود نیست به این صورت که میزان دارایی کلی تاجر یا ورشکسته از بدهی های وی باید کمتر باشد که ورشکسته بنماییم که در این صورت ما باید کل دارایی های نقد و غیر نقد تاجر نگاه کنیم اگر با حساب و دارایی نقد و غیر نقد او مانند زمین ، املاک ، ساختمان و آپارتمان نتواند بدهی های خود را بعد از نقد کردن بپردازد می گوییم او ورشکسته است .

حکم ورشکستگی 

تاجر زمانی که به جایی رسید که اموال نقد و اموالی که قابل نقد شدن است ( طلا ، جواهر ، سهام ) نتواند قرض های خود را بپردازد در چنین شرایطی باید حکم ورشکستگی او صادر شود .

4/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها